На гости в блога EduCompass: Какво се случва с живота ти след училище?

2080 и 4160. Знаеш ли какво означават тези числа? 2080 са часовете, които прекарват много млади хора в първата си година от работа на погрешно работно място. И макар изкарването на пари да е възможно, a с правилната стратегия дори лесно постижимо, никой до сега не е успял да си върне загубеното време.

Представи си следното: отиваш сутрин на работа със свито сърце, работиш, правиш таблици, дизайни, сервираш кафе или каквото и да било друго. Деня си върви и нищо от това, което извършваш не те кара са се чувства добре. Поглеждаш към часовника си и сякаш часовете се точат, а ти си заклещен и започваш да се задушаваш. Чуваш гласовете на колегите си около себе си и това те напряга. В края на деня се прибираш вкъщи изтощен, потиснат, че си загубил още един ден от живота си без да си направил нищо значимо. А мечтите ти  започват да ти изглеждат все по-далечни и непостижими.

Сега спри и поеми дълбоко дъх. Преди да си усетил първите симптоми на „паник атаката“, с която живеят много от съвременните служители си представи и следния сценарий: Събуждаш се с усмивка, ставаш, поглеждаш телефона си и виждаш мейл от доволен клиент – ти си направил живота на някого по-добър и това те зарежда. Поглеждаш през прозореца, правиш си кафе и докато го пиеш мислиш за неща, които те вдъхновяват. Дали е винаги лесно? Не, но си струва. Защото извършваш онова, което те прави истински щастлив. Всеки ден виждаш как малко по малко променяш света и той става все по-добър.

Удовлетворението и дори удоволствието на работното място не е само мит. В работата ни с над 200 младежа и над 500 коучинг часа (това е много, много работа и прозрения) открихме, че – да, възможно е. Може да бъде реалност и може да бъде точно твоята реалност.

Всеки един от нас има призвание. Именно призванието е онова нещо, в което вярваш и в което същевременно си добър. То е твоята супер сила. Когато го откриеш, ще можеш да си спокоен, че всеки един твой работен ден ще е пълноценен и смислен.

Все още не знаеш какво е твоето призвание? Не се притеснявай, много хора са като теб. Много хора никога не успяват да го открият. Но за да не си един от тях, ние от Career rEvolution бихме искали да те предизвикаме да направиш първата крачка към откриването на точно твоето призвание.

Ето и нашето предизвикателство:

Сподели 1 нещо, в което точно в този момент искаш да инвестираш един месец от времето си. Може да е хоби; нещо, което да научиш; умение, което да развиеш; нещо, което правиш и ти носи удоволствие. (тук изключваме неща като купони и мързелуване). Сподели в групата на Compass Club  и можеш да спечелиш 30% отстъпка от курса Career rEvolution.

Career rEvolution е програма, изцяло адаптирана да ти помогне да реализираш своите силни страни. Като експерти в кариерното ориентиране, ние също сме изминали трудния път към намирането на призванието си. Научихме много ценни уроци, събрахме опит от цял свят. Разбрахме, че промяната се случва в практическо, модерно и обвързано с реалността обучение.