Лора – организатор събития в YOUTHub

Преди месеци, когато с Михаела седяхме на един балкон, на една жилищна сграда в Благоевград и бистрихме идеи за бъдещето на организацията стигнахме до заключението, че ние сме много готини и активни, но сме 2. Вярваме, че със стщия ресурс от хора и време няма да постигнем различни резултати. Тези, които постигнахме в първата си година надминаха очакванията ни, но определено сме мотивирани във втората да ги умножим. Така разбрахме, че ни трябват свежи попълнения млади хора, които да припознават дейността на организацията за своя и да искат не само да ни подкрепят, но и да развият себе си чрез нея. Без да сме търсили много, като че ли телепатия или пък „What you seek is seeking you“ се оказа вярно, но Лора ни изпревари. Повече за това, коя е тя четете разказа ѝ от първо лице:

 

Привет на всички! Казвам се Лора и все още съм на 23 години. Родена съм в Плевен, където завърших средното си образование в сферата на туризма. След това се преместих в Пловдив и започнах следването си в Аграрния университет в гр. Пловдив, но тъй като харесвам разнообразието през втората година се преместих в Икономическия университет в гр. Варна, където през 2017 г. придобих своята бакалавърска диплома, специалност „Аграрен бизнес“. Определям себе си като позитивна, креативна и адвантюристична личност, с богат опит в спорта и афинитет към изкуството. Интересите ми са насочени към работа в младежки организации и социално предпиемачество.

По време на академичното ми следване се налагаше да работя /понякога и на две работни места/. Вглъбена в стремежа си да изкарвам прилични доходи, изобщо не подозирах колко много възможности има за младите хора. Докато в началото на 4-ти курс, след като се прибрах от WAT програма в САЩ, започнах да се интересувам от обучения, стажове и младежки обмени. Тогава разбрах колко много възможности за себеусъвършенстване съм изпуснала през годините и вината за неосведомеността ми бе изцяло моя. В желанието си да наваксам изпуснатото започнах да посещавам всякакви младежки събития и форуми, на които срещнах прекрасни, амбициозни млади хора, с които изживяхме незабравими моменти. Тогава попаднах на платформата „YOUTHub“, а половин година по-късно имах удоволствието до присъствам на „Dolls talks“, където Мадлен бе гост-лектор и умело впечатли аудиторията с енергичността си, разказвайки за отдадеността на каузата „YOUTHub“. Грабна ме идеята да бъда част от екип, който си е поставил за цел да информира младите хора в България за различните възможности за личностно и кариерно развитие. Това ме мотивира да ги потърся няколко месеца по-късно, тъй като имам огромното желание да помогна на все повече младежи да бъдат осведомени за безбройните обучения, семинари, обмени, форуми, конференции и други, които да им дадат необходимите насоки за бъдещето им развитие.

И така…седейки в офиса един ден, реших да им пиша. Няколко дни по-късно проведохме Skype интервю /никога не бях имала подобно –  Мадлен и Михаела бяха така приятелски настроени, че изгубих представа за времето/ и за моя радост получих шанса да бъда полезна с дейност, в която желая да се развивам. И ето ме сега – част от екипа, като „организатор на събития“. Позиция, която харесвам, изпълнена с динамиката, която търси енергична личност като мен и най-важното:създаване на стойност в българските младежи чрез инициативи и събития, които да изградят едно добре информирано общество. Желая събитията, които организираме да имат обществен интерес сходен на „TEDx“, а защо не и по-голям? В този ред на мисли ще завърша с откъс от любима песен:

 

„You may say I’m a dreamer

But I’m not the only one

I hope someday you’ll join us

And the world will live as one!“