Обучение за фасилитатори по Coloured Glasses, 20-22 октомври 2017, София

Проектът „Colored Glasses“ разпространява идеите на междукултурния обмен и събужда желание у учениците да откриват непознати култури.

място на провеждане Място:  Базата на БЧК в близост до София

период на провеждане  Период на провеждане: 20-22 октомври 2017г.

Организатор: Сдружение „Младеж за разбирателство – България“

 Профил на участниците: Млади хора навършили 18г. и владеещи английски

Международният проект „Colored Glasses“ дава възможност на всички ученици, независмо дали имат възможност да пътуват в чужбина или не, да се сблъскат с теми като толерантност, дискриминация и междукултурно разбирателство.

Състои се от интерактивни работилници за ученици на възраст 15-18 г., които се организират в различни училища в цялата страна и са водени от доброволци (фасилитатори), които в рамките на 2-5 часа работят с младежите по гореизброените теми.
Работилниците се осъществяват с помощта на чуждестранни доброволци и досега те са се провеждали на английски, немски, френски и испански език, но от тази година започват и работилници на български, за да достигнат до повече ученици извън езиковите гимназии.
За да станеш фасилитатор, трябва да преминеш задължително обучение, на което ще се запознаеш с концепцията и методите на работа. Това обучение ти дава право да водиш работилници „Colored Glasses“ в училищата.

 Разходите за транспорт, настаняваме и храна се поемат от организаторите.

 Повече информация може да намерите тук.

 За да кандидатствате, попълнете апликационната форма

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 16 октомври 2017 г.

 За контакт: info@yfu.bg

 Източник: NGOBG.info

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в обучението. За повече информация се обърнете към посочената организация.