Форум 2019: Фокус Доброволци, Пловдив, 23 и 24 ноември 2017 г.

Практическо обучение за доброволци в контекста на инициативата Европейска столица на културата

място на провеждане Място: Пловдив, Дом на културата „Борис Христов“, Голяма конферентна зала

период на провеждане  Период на провеждане:

  • 23.11.2017 г., четвъртък, от 14.00 до 18.00 ч.
  • 24.11.2017 г., петък, от 10.00 до 14.00 ч.

Организатор: ОФ Пловдив 2019

 Лекторите, с които ще имате възможност да общувате пълноценно по време на обучението “Бъди доброволец – бъди себе си!” са:

  • Маюми Танигучи – Координатор на Международната доброволческа програма на EU – JAPAN FEST COMETEE
  • Лилияна Лирка – Координатор на Националната доброволческа програма на Международния театрален фестивал в гр. Сибиу, Румъния
  • Козмин Рапену – помощник координатор по проект за доброволчески обмен “ Сибиу – Такаяма“

 Програмата е фокусирана върху разрешаване, самостоятелно и групово, на конкретни казуси при осъществяването на културни прояви от голям мащаб. Чрез включването си в един от двата дни на обучението, вие ще имате възможност не само да се запознаете със същността на това какво е да си доброволец за проекта Европейска столица на културата, но и да усвоите различни техники за разрешаване на практически казуси в работата “на терен” и при работата в екип, чрез включването ви в ролеви игри.

Цялото събитие се основава на активното участие чрез обучение и разрешаване на казуси, като ще бъдат включени и задачи, свързани с физическата и интелектуална ангажираност на участниците.

След активното включване в обучението всеки участник ще се е запознал с важността от доброволчеството в контекста на събитията от Европейските столици на културата. В края на обучението, участниците ще получат сертификати

Вход: Свободен.

 За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Гарантирано е записването на първите 50 участника за всяка от датите.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: възможно най-скоро

 Източник