Форум: Инвестираме в хората, преобразяващи Европа през образование и иновации, София 29 ноември 2017 г.

На 29 ноември 2017 г. JA Bulgaria ще отпразнува своята 20-годишнина със специален форум на тема „Инвестираме в хората, преобразяващи Европа“.

място на провеждане Място: София, Ню Бояна Филм Студиос

период на провеждане  Период на провеждане:  29 ноември 2017 г., 15:00 – 18:30 часа

Организатор: JA Bulgaria

В началото на форума организацията ще обяви създаването на български Център за развитие на предприемачески компетентности и образование, част от European Entrepreneurship Education Hub (EE-HUB) – постоянен консултативен орган към институциите на Европейския съюзи съвместна инициатива на JA Europe и Citi за формиране на политики.

Целта на EE-HUB в Българияе разработването и прилагането на национални политики в контекста на препоръките на Европейския съюз, включително и разработването на дългосрочна национална стратегия за развитие на предприемаческите компетентности и образование, като ключов фактор за успешното икономическо развитие на страната и просперитета на българското общество.

Специалният форум „Инвестираме в хората, преобразяващи Европа“ има за цел да събере различни гледни точки, търсещи отговор на въпроси като „Каква е новата Европа, към която се стремим?“„В какъв свят искаме да живеем?“ и др.

 Чрез три панелни сесии събитието ще представи примери на успешни образователни подходи, необходими за адресирането на новите социални, икономически, културни, политически, екологични и технологични предизвикателства, пред които Европа е изправена. Лидери на мнение от сферата на държавното управление, бизнеса и медиите ще очертаят новите тенденции и решения с фокус върху значението на „човешкия фактор“ и необходимостта от инвестиции в личното развитие на всеки човек.

 

 За да участвате, попълнете регистрационната форма. Местата са ограничени

 Източник