На гости в блога EduCompass: Какво означава да си успешен човек и как да постигнеш успех?

Всички се стремим към успех. Но какво всъщност е успеха? Това е един термин с много неконкретна дефиниция. Спокойно можем да кажем, че успехът е различен за всеки човек. Това е така, защото ние всички имаме различни желания, цели и стремежи – а ако има нещо сигурно по отношение на успеха – то е, че той най-лесно може да бъде определен по-степента, в която сме успели да постигнем целите, които ние самите сме си поставили.

Какво е необходимо за да се постигне успех?

За да достигнем истински успех трябва да определим целите си и да работим по постигането им. На теория звучи много простичко. За съжаление именно най-семплите задачи, се оказват най-трудни за осъществяване.

Какви са трудностите?

Едва една малка част от хората имат таланта ясно и конкретно да дефинират целите си. Всички останали имаме генерални идеи как би изглеждал успеха, но процесът по определяне на конкретните цели, които е необходимо да си поставим за да го достигнем ни е неясен и мъглив. Дори, когато успеем да си поставим ясно дефинирана цел, често се затрудняваме да измислим точният метод, по който тя може да бъде постигната.

Можем например да имаме ясната цел, че искаме да помагаме на обществото, в което живеем. Въпреки конкретността на тази цел, възможните начини да я осъществим са безброй, затова и избирането на подходящият за нас метод не е интуитивен. Най-правилното решение в този момент би било да се замислим, как онова в което сме добри би могло да ни послужи за достигане на определената от нас цел. Трябва да си отговорим на въпросите: Какви са нашите естествени таланти; какво трябва да доразвием или да усвоим като умение; и най-вече кой е най-правилният инструмент за постигането на нашата цел?

Как можете да съкратите пътят към личния си успех?

Фондация Еду Компас разбира колко предизвикателен може да бъде пътят, който младите трябва да извървят, за да достигнат до желаният от тях успех. Затова се разработили специална програма, която да помогне на всеки млад човек да открие собственото си призвание, да развие потенциала си и по този начин да се превърне в творец на собствения си живот.

Направи първата крачка към твоят личен успех

На 11-ти ноември заповядайте във Висшето Училище по Застраховане и Финанси (ВУЗФ). Там родители и младежи ще бъдат запознати със системата, която е необходима на всеки младеж по пътя му към успеха. Ще бъде разказано за основните части на програмата, ще има демонстрация на конкретните преимущества и младежите ще си тръгнат с полезни инструменти, които ще им помогнат да започнат да попълват кариерния си план веднага.

Събитието е безплатно и се организира от Фондация Edu Compass с подкрепата на ВУЗФ.

За да участвате, регистрайте се тук.