На гости в блога Кариера с кауза: Пет причини да си доброволец

Не знаем дали знаете, но YOUTHub ще вземе участие в едно страхотно събитие наречено Кариера с кауза, което ще се проведе на 25 ноември в София Тех Парк. За самото събитие можете да разберете какво ще включва и какво можете да видите, както и какво трябва да направите за да го посетите тук.

Започнах с това интро, тъй като ние сме изключителни фенове на доброволчеството и стажуването и като такива няма как да не споделим гледната точка на самите хора, които са доброволци в Кариера с кауза и техните 5 причини да са доброволци. Повече ни разказва Елена Йорданова:

Пет причини да си доброволец

Започнах да се занимавам с доброволчество преди няколко години. Не мога да кажа, че имам много опит зад гърба си, но пък винаги съм правила всичко от сърце. Последната инициатива, в която участвам, е “Кариера с Кауза” – смятам, че изцяло предава и моят кариерен път и възгледите ми за това къде си струва да влагаме усилията и енергията си. Ето и моите пет причини да доброволствам:

1. Ще спомогнеш за един по-добър свят – чрез безвъзмездната помощ към дадена кауза, знаеш, че днес благодарение на теб мястото, където живееш, работиш и се развиваш като личност, е станало поне малко по-добро.

2. Ще накараш някого да се почувства по-добре – каквото и добро да си избрал да направиш, то със сигурност е накарало човек, животно или растение да се почувства по-добре. Не забравяй това, когато избираш кауза, към която да допринесеш.

3. Ще знаеш, че си направил добро – като изключим чисто филантропските причини да правиш добро, самият ти също ще почувстваш удовлетворение от това.

4. Ще събереш добра карма – независимо дали вярваш в кармата или не, добрите дела честа дават криле и те карат да вярваш, че и теб те чака нещо хубаво в замяна.

5. Ще срещнеш страхотни хора – не на последно място, всеки, който е решил да даде от собственото си време, за да е полезен на други, е чудесен човек. По време на доброволческите си занимания ще срещаш много такива хора и ще имаш възможност да завържеш ценни приятелства.

Ако се разпознаваш в някоя от горните точки, заповядай на форум “Кариера с(рещу) Кауза. Кое избираш?” на 25 ноември и избери своята кауза. Регистрацията е безплатна на: https://goo.gl/wuAGru.