Трансантлантическа академия „Бенджамин Франклин“, 2018г.

Посолството на САЩ в София приема кандидатури за участие в Трансатлантическата лятна програма за ученици в средните училища „Бенджамин Франклин“ 2018.

място на провеждане Място: Университет Уейк Форест в Уинстън-Салем, Северна Каролина

период на провеждане  Период на провеждане: 4 седмици през месеците юни и юли 2018

Организатор: Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute for young Americans and Europeans

 Профил на участниците:

  • да са родени между 22 юни 1999 г. и 22 юни 2002 г.
  • да бъде високо компетентен на английски език
  • да се ангажират да се запишат в гимназията или университета в родните си страни през есента на 2018 г. след завършването на института;
  • демонстрират силен лидерски потенциал и интерес към трансатлантическите отношения и дипломацията;
  • да са имали малко или никакво предишно проучване или опит в САЩ в Съединените щати;

Летният институт за трансатлантически стипендии „Бенджамин Франклин“ е интензивна, краткосрочна програма за обмен, чиято цел е да насърчи отношенията между младите европейци и американците, за да изградят силни връзки и осъзнаване на споделените ценности. Четириседмичната програма ще позволи на тийнейджърите да проучат приоритетите на външната политика на САЩ като младежката ангажираност, подкрепата за демокрацията и гражданското общество и икономическия просперитет. Програмата ще се състои от серия лекции, семинари и презентации, както и широка гама от практически уроци, ръководени от учители и учители. Учебните дейности и дейностите в класната стая ще бъдат допълнени от обществени услуги, посещения на място, социални и културни дейности и домакинства с американски семейства, за да задълбочат опита на участниците в американското общество по време на техния обмен. По време на академичната резиденция участниците ще имат възможност да обсъждат и други теми като демократични практики, разрешаване на конфликти, разрешаване на проблеми, комуникационни умения, критично мислене, толерантност и уважение към разнообразието, младежкото ръководство, изграждането на екипи и медиите.

 Повече информация може да намерите тук.

 За да кандидатствате, изпратете попълнена апликационната форма и есе до ivanovaih@state.gov

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 31 януари 2018 г.

 За контакт: ivanovaih@state.gov

 Източник: U.S. Embassy in Bulgaria