Елица Илиева – Възможност винаги има, стига да я потърсиш

Здравейте!

Името ми е Елица и живея в град София. Държа да отбележа, че ключовата дума в предходното изречение  е „живея“ . Това е любимото ми занимание. Нямам предвид живота като биологично съществуване, а като възможност да откриваш и усещаш нови неща във всеки един момент. Той е непресъхващ извор, чрез който от време на време успявам да утоля любопитството и жаждата си за приключения.

От този извор се появи и обявата за стаж в YOUTHub. Като човек, който се стреми да взима максимума, видях в стажантската програма страхотна възможност. Възможност да науча нещо ново, да се запозная с истински качествени хора, да допринеса за една прекрасна кауза и да обогатя себе си. А личните постижения са най-якото нещо! Преследвам ги откакто се помня и стажът е поредното. Разликата е само, че с годините обемът им се променя. Когато бях на 7, това беше първото ми състезание по плуване, а 10 години по-късно това е началото на професионалното ми развитие. Всъщност именно тази любов към това да развивам себе си ме привлече към YOUTHub. Какво по-хубаво от цяла платформа, пълна с всякакъв тип възможности за млади и будни хора? Участвайки в първия си обмен, сама усетих триумфа от това да осъзнаеш нещо ново за себе си, да се предизвикаш, да споделиш културата си с чужденец и да създадеш приятелства с различни от ежедневното ти обкръжение хора.  Това е съкровище и съм  щастлива да спомогна повече младежи да имат този шанс, което е и целта на YOUTHub, нали така?

Светът е пълен с възможности. Единственото, което се изисква от теб, е да знаеш къде да ги намериш. Аз научих това, възползвам се максимално и вече допринасям за него. Уча в Софийската математичека гимназия и ходя на уроци по литература. Скоро ще започна и такива по рисуване, защото все пак не мисля да се занимавам с математика. В момента танцувам зумба, макар че съм минала през хип-хоп и народни танци. Говоря английски, уча немски, но вероятно ще следвам в Холандия. Това, което искам да кажа е, че съвременният свят не поставя граници. Можеш да бъдеш какъвто поискаш, да учиш каквото решиш, да се развиваш в която насока пожелаеш…зависи единствено от самия теб. Намирам това заключение за мега вдъхновяващо. Ето защо се вълнувам да бъда част него. Ще бъде предизвикателство, разбира се, но тъкмо заради това ще е интересно и полезно.

Като финал бих искала да се обърна към теб, който четеш това, и да те предизвикам да предизвикаш себе си. Макар и вече клиширан израз, е много верен. Ето защо ще го оставя точно тук –  „A comfort zone is a beautiful place, but nothing ever grows there”.