Мариела Симеонова – За мен на кратко

Здравейте!

Аз съм Мариела Сименова и съм един от новите стажанти на YOUTHub!

На 21 години и вече трета година уча в Софийски университет „Св.Климент Охридски”. Като студентка в специалността „Връзки с обществеността” винаги съм се стремяла да разширявам кръгозора си. Да събирам добри примери и да усвоявам успешни практики от Европа и света. Вярвам, че пътят към успеха идва от добрата подготовка. Целя се да  получавам информация само от достоверни източници.

Също така съм убедена и в това, че всичко научено в университета и като обща култура извън него трябва да бъде усвоено и практически. Като личност с разнородни интереси искам и се боря да мога повече. Уча се лесно и не се страхувам от предизвикателствата. Старая се да търся и разсъждам и върху различни от моята гледни точки.

Книгите и пътешествията са двете неща, които ме мотивират и карат да мечтая. Чета книги не само за почивка. В четенето откривам нови гледни точки за света. Обичам автори с ясно изразена индивидуалност, които смело показват своята душевност и виждания за живота. Едни от любимите ми писатели са Лев Толстой, Е.М. Ремарк, Ф.С. Фицджералд …  В момента чета различни класически произведения, за да се запозная със стила на всепризнати автори. Извън класиките харесвам и съвременната западноевропейска литература. Френските и английските са сред любимите ми.

Аз съм активен турист и пътешественик и в момента обикалям 100-те национални туристически обекта. За моя огромна радост самолетните билети и екскурзиите в чужбина стават все по-достъпни. Затова и имам възможност да опозная и други страни и култури. През последната година посетих държави като Англия, Русия и Албания. Надявам се и занапред да имам възможността да пътувам, а и да се върна в градове като Пераст (Черна гора) и Дубровник (Хърватия). Към момента съм пътувала само из Европа, но мечтая да посетя Азия и Африка. Спомените си от пътуванията запазвам в снимки. Любителски се занимавам с фотография.

През месец септември 2017 година бях на младежко обучение по Eразъм+ проект в Сицилия, Италия. Едноседмичното ми преживяване на слънчевия остров беше с тема на проекта „Tot let`s play a game”. Идеята на обучението бе усвояване на нови начини на преподаване и обучение чрез интерактвини и симулационни игри. Изживяването беше запомнящо се. Запознах се с много нови хора и нови култури. През свободното от занятия време успях да посетя различни забележителности и градове из Сицилия. Времето през септември беше идеално и за плаж.

С писане на съдържание и отразяване на събития съм се занимавала в няколко предишни стажа, единият от които беше в неправителствена оранизация за Еразъм+ проекти. Също съм се занимавала и с подготовка на документи за такива проекти. Чрез стажът си в YOUTHub смятам, че ще развия уменията си за адаптация на статии и създаване на авторско съдържание. Също така вявам, че ще усвоя нови знания, които ще бъдат от полза за кариерното ми развитие. Организации като YOUTHub са нужди на българското общество, защото има толкова много възможности, които студентите пропускат, незнаейки за тях.

Благодаря Ви, че отделихте от времето си да прочетете представянето ми! Очаквайте съвсем скоро и публикациите ми.