Стаж в БГ Наука

БГ Наука търси стажанти редактори, маркетинг, дизайнери и за работа по европейски проект.

Идеята на БГ Наука е да предоставя информация свързана с наука и образование. Над 12 години работи безвъзмездно и доброволно това да се случва. Благодарение на непрестанната работа сa постигнали големи резултати – най-четеното електронно списание, най-голямата научна медия и множество проекти за популяризиране на науката и хората, които се занимават с нея.

Ако искате да бъдете част от нещо, което променя науката и образованието в България включете се в екипа на БГ Наука!

Търсят се хора с големи сърца, но и компетентност, които искат да бъдат промяната, за да изградите по-интелигентно общество чрез знание.

Позиции:

Редактор на текст за списание Българска Наука

 • опит с текстове и редакция, а
 • българският език за вас е повече от съвкупност от думи и изречения и
 • искате да бъдете част от списание, което променя мнението на хората за НАУКАТА

 За да кандидатствате,  За да кандидатствате, пишете на rositsa@nauka.bg с информация за себе си и защо искате да се включите в екипа.

Могат да вземат участие студенти или завършили филология или такива с практика в редакцията на текстове, както и хора, които не се занимават професионално с това, но имат високо ниво на грамотност и внимание към езика и детайлите.

Стажант Маркетинг – Nauka.bg  за списание Българска Наука

Огромна част от времето минава в правене и поддръжка на списанието Българска Наукамедицинския портал и сайта Nauka.bg. Множеството други по-малки проекти (разгледайте блога) са другото, което ежедневно движим и развиваме – всичко е за безвъзмездното популяризиране на науката.

Трябва ни човек, който има опит с маркетинг, вижда целта и работата ни като важна и иска да вземе участие. Искаме това, което правим да достигне до максимално много хора. Да има хора, които четат списанието, посещават портала, такива, които следят сайта и се интересуват от наука. Въпреки че има голяма аудитория, знаем, че винаги може още. Необходимо е и да се увеличи броят на абониралите се за списанието.

 Ако имате интерес, пишете на petar@nauka.bg

Стажант Маркетинг – kupinauka – за магазина на БГ Наука

Онлайн магазина KupiNauka.com е създаден, за да може самият проект БГ Наука да продължи да съществува. Тъй като БГ Наука, а не магазинът, е техния фокус, е логично да не е постигнат максимума, който може да постигне с магазина.

Включете се в екипа на БГ Наука за постигането на тази цел. Добре е да имате опит с маркетинг и онлайн търговия и чрез тях да искате да започнете едно ново предизвикателство.

 Пишете на petar@nauka.bg

Стажант дизайнер на списание – направа на специализирани броеве към БГ Наука

От тази година започва издаването и на няколко специализирани (безплатни) броя на БГ Наука. Вече има един издаден: Астрономия: най-доброто от БГ Наука!

БГ Наука иска да направи още няколко, които да са свързани с различни поредици на автори от БГ Наука, както и такива по рубрики като Биология, Военно дело, Физика и т.н.

 Ако имате технически познания как се създава PDF документ (списание) и интерес, моля пишете на petar@nauka.bg

Стажант ЕС проект FRESH – Работа по европейски проект по програма Horizon 2020

От средата на 2016 г. БГ Наука участва в проекта FRESH – Европейска нощ на учените

Целта на проекта е да се достигне до максимално много хора и да се покаже работата на учените. По време на самата нощ в над 10 града в България ще се проведат множество събития свързани с наука. Ние също ще организираме няколко събития.

Главната роля на БГ Наука е да направи видимостта на проекта максимално голяма. Търсят се хора, които искат да видят как се работи по Европейски проект и да помогнат за популяризирането на науката.

 За да кандидатствате, пишете на petar@nauka.bg

Какво ще получите от стажа си?

 • Огромен опит в своята сфера, тъй като ние сме най-успешната неправителствена организация, която популяризира науката в България. Това, което аз научих през годините работейки за БГ Наука нито един университет не може да ми го даде. Знания, приятели, подобряване на техническите и социални умения и т.н.
 • Всички стажанти ще получат безплатно абонамент за пълното списание на БГ Наука.
 • Ще ви направим имейл vashetoime@nauka.bg – поща в Google с 30ГБ място, но с домейн @nauka.bg
 • Ще получите 40% намаление за тениски и 50% за колиета* от KupiNauka.com
 • Ако имате ваши страници или проекти може да сложим в списанието реклама за тях и по този начин да придобиете още по-голяма популярност.
 • Имената ви ще бъдат на челно място в сайта и списанието като хора, занимаващи се със списанието и сайта. Така не само ще добавите много хубава позиция в своето CV, но и ще останете в историята като хора, участвали в нещо наистина значимо и важно в развитието на науката и образованието в България.
 • БГ Наука е партньор на почти всички научни събития в България и можем да осигурим достъп и билети, ако е нужно за всеки един от вас, за всичко, което го вълнува в сферата на науката.
 • Безплатни книги – ние като партньор на много издателства получаваме безплатно книги от тях, за да популяризираме излизането им.
 • Най-голямото нещо, което може да получите е удовлетворението, че сте постигнали и направили нещо значимо. Чрез БГ Наука ние се опитваме да образоваме и даваме много и качествена информация за всеки на български език.

* Отнася се за всеки, който активно участва повече от два месеца в развитието на БГ Наука

 Източник: БГ Наука