Български фонд за жените набира участнички за „Feminist Boot Camp“ 2

Имаш интерес във феминистките течения, съвремените проблеми пред жените и искаш да се запознаеш с експерти в тези сфери? Включи се в „Feminist Boot Camp“ 2.

място на провеждане Място: с. Лозен, Софийска област

период на провеждане  Период на провеждане: от 12 до 16 май 2018 г.

Организатор: Български фонд за жените

Лагерът “Feminist Boot Camp” е интензивен семинар, в който участничките имат възможност да придобият знания по теми като:

  • феминистки и джендър теории и течения;
  • история на женското движение в България;
  • съвременни проблеми пред жените;

Участичките ще се запознаят с най-добрите експерти, активисти и преподаватели в тези сфери и специални гости. Фокус на лагера е,  участничките да обменят опит и идеи и да разработят идея за проект, свързан с овластяване на жените и постигане на равнопоставеност на половете, който БФЖ ще подкрепи експертно и финансово.

 Профил на участниците:

  • необходимо е да сте на възраст от 18 до 35 години;
  • да се самоопределяте като феминистка или да се интересувате от темата;
  • с предимство ще бъдат разглеждани кандидатури на жени от малцинствен произход, на жени с увреждания, на ЛБТ жени и транс хора.

 След приключване на лагера, участничките, самостоятелно или в екип, ще имат възможност да кандидатстват за финансова подкрепа на своите идеи, разработени в цялостен проект, в размер до 2 000 лева (две хиляди лева), осигурени от БФЖ.

 Повече информация може да намерите тук.

 Такса за участие: 50 лв. Всички разходи за транспорт, настаняване и храна по време на лагера се поемат от Български фонд за жените.

 За да кандидатствате, изпратете на ел. поща office@bgfundforwomen.org  следните документи:

  • ваше кратко представяне – какво учите и/или работите, какви са вашите хобита, от къде сте, на колко сте години и всичко, което смятате, че би било интересно да научат за вас;
  • мотивационно писмо – защо искате да участвате в лагера, какво очаквате да научите, как вашето участие ще допринесе за лагера и т.н.
краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 20 април 2018 г.

 За контакт:  office@bgfundforwomen.org или на тел. 02/986 47 10.

 Източник: NGO BG

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в лагера. За повече информация се обърнете към посочената организация.