Конкурс за авторски текст “Граждански будилник”

Ако думите са твоето най-силно средство за отстояване на гражданска позиция, включи се с твой авторски текст в конкурса “Граждански будилник”.

Организатор: Български център за нестопанско право-БЦНП

Изпрати свое авторско произведение, с което изразяваш какво за теб значат гражданското участие, защо е важно правото на свободно сдружаване, застъпването за обществено значими каузи и свободата на словото без цензура и ограничения.

Текстът трябва да интерпретира темата за гражданските права и по-специално – свободата на словото, правото на мирно събрание или свободно сдружаване.

 Профил на участниците:

  • български и чуждестранни творци;
  • студенти или ученици;
  • без ограничения за възраст или опит;
  • приемат се работи на утвърдени автори и творци, които са в началото на своята творческа кариера;
  • не е задължително участниците да имат професионален творчески опит или техни творби да са били излагани или публикувани;

 Приемат есета, текстове с поезия, проза, както и публицистични текстове. Творбите трябва да са с максимална дължина до 3 000 думи.

 Повече информация може да намерите тук.

 Най-интересните и въздействащи творби в конкурса ще бъдат удостоени със символични награди и една награда за първо място в размер на 300 лв. По-широка селекция творби ще бъдат публично представени в рамките на „Гражданската културна седмица“ в Къщата на гражданските организации и A hub в гр. София през април 2018 г.

 За да кандидатствате, изпратете дигитални копия на своите творби във формат pdf или word, с общ размер не по-голям от 5 MB.

Към своите авторски произведения приложете имейл и телефонен номер за обратна връзка. Материалите се изпращат на имейл адрес: aylin@bcnl.org, лице за контакт – Айлин Юмерова

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 20 март 2018 г.

  За контакт: (02) 981-66-17, (02) 988-81-66, info@bcnl.org

 Източник: Български център за нестопанско право-БЦНП

 YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в конкурса. За повече информация се обърнете към посочената организация.