Межународен културен конкурс „А sea of words 2018“

Заемайки челно място в състезанието, най-добрите автори на кратки истории в конкурса „А sea of words 2018“ ще имат възможност да бъдат наградени и да се насладят на няколко дни в Барселона.

Организатори: IEMed и Anna Lindh Foundation

Целта на състезанието е да оцени наследството, останало ни от миналото – материално и нематериално. Кратките разкази са инструмент, който ни позволява да изследваме нашите най-дълбоки вярвания и преживявания. Литературното послание може да предостави личен, исторически и антропологичен поглед върху човешката сложност, сближавайки сходни черти от различни култури.

Ето защо конкурсът предоставя възможност на млади писатели (не е нужно да са професионалисти) да създадат свой текст на тема „Памет и идентичност: преосмисляне на културното наследство“ в рамките на 2500 думи и да покажат своя поглед върху темата. Историите могат да бъдат на един от официалните езици в 43-те Евро-средиземноморските държави. 

Авторите на 15-те най-добри творби ще бъдат поканени и наградени в Барселона от 19 до 21 септември 2018 г. Разходите по пътуването, престоя и храненего им в испанския град ще бъдат изцяло поети от организаторите.

 Профил на участниците: младежи между 18 и 30 години, живеещи в една от Евро-средиземноморските страни.

 Повече информация можете да намерите тук.

 За да участвате, изпратете своя текст в Word формат на имейл concurso@iemed.org заедно с име, телефонен номер, пощенски адрес, имейл адрес и дата на раждане.

краен срок за кандидатстване Краен срок: 20 април 2018 г.

 Източник: Association “International Initatives for Cooperation“

YOUTHub не носи отговорност за подбора на победители в конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.