Състезание „Green Talents 2018“, в Германия

Германското федерално министерство на образованието и науката стартира покана за наградата „Зелени таланти – международен форум за високи потенциали в областта на устойчивото развитие“ за насърчаване на международния обмен на иновативни екологични идеи.

място на провеждане Място: Германия

период на провеждане  Период на провеждане на форум „Green Talents“: октомври 2018 г.

Организатор: Германското федерално министерство на образованието и науката

Наградата, под патронажа на министър Anja Karliczek , отличава млади изследователи всяка година. Победителите идват от множество държави и научни дисциплини и са признати за изключителните си постижения, за да направят обществото по-устойчиво. Избрани от високопоставено жури от немски експерти, 25-те носители на награди получават уникален достъп до изследователския елит на страната – това включва:

  • покана за участие в напълно финансиран двуседмичен научен форум. Докато обикалят Германия, най-добрите места ще отворят врати за Green Talents и ще им предложат изключителен поглед върху техните съоръжения и проекти.
  • шанс да представят себе си и своята работа в лични дискусии, провеждани като част от индивидуални срещи с експерти по техен избор (по време на двуседмичния научен форум).
  • покана за Германия през 2018 г. за напълно финансиран изследователски престой до три месеца;
  • достъп до алумни мрежата на Green Talents.

На вдъхновяващо място по техен избор, „Зелените таланти“ ще придобият нов опит и ще развиват своята професионална кариера, като същевременно ще установят дългосрочни партньорства.
Изключителен достъп до „мрежата на зелените таланти“ с в момента 182 големи потенциала за устойчиво развитие от над 50 страни.
Наградата е отворена за всички дисциплини, стига тя да е свързана с устойчивото развитие.

 Изисквания към кандидатите:

  • записване в магистърска програма или докторантура във всяка област, свързана с устойчивото развитие, или трябва да са завършили образователно-квалификационната степен (Магистър/Докторант) със значително над средното ниво в подобна програма не повече от три години преди края на процеса на кандидатстване;
  • силен акцент върху устойчивото развитие и междудисциплинарен подход;
  • отлично доказано владеене на английски език;
  • не е немски гражданин, нито жител на Германия.

 Повече информация може да намерите тук.

 За да кандидатствате, попълнете апликационната форма.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 23 май 2018 г.

  За контакт: greentalents@dlr.de

 Източник

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в конкурса. За повече информация се обърнете към посочената организация.