StartUpNavigator.eu

Една платформа с многобройни възможности

Що е то предприемачество?

Предприемачеството често се приема като начин на мислене, а не просто като форма на заетост. То предразполага хората, които имат идеи за новаторство или оптимизиране на продукт/услуга, да се развиват и да носят приходи.

Стартъп от своя страна се използва  за организации, които под въздействието на пазарни възможности  и по-големи рискове в сравнения със стандартния бизнес, основават и развиват бързо бизнес и работят по неговото разпознаване и усъвършенстване, за да разрешат даден проблем по-добре, по-бързо, по-смело и по-иновативно. Това е шанс за хората да превърнат хобито си в средство за реализация на своя мечта, за изкарване на пари с голяма възвръщаемост или да предложат продукт на пазара, който го няма или не е достатъчно добре представен.

Екосистемата – само за часовете по биология или не?

Предприемаческата екосистема е сложен и модерен феномен, който бързо навлиза в нашето ежедневие. Той включва всички хора, екипи или организации с отношение към предприемачеството, които могат да се заявят, да влязат в контакт и да участват активно във всичко случващо се в тази динамичната среда, допринасяйки за нейното развитие.

И сега какво представлява платформата StartUp Navigator?

StrartUp Navigator е интернет платформата, която обединява търсещите и даващите, напредналите и начинаещите или всеки, който има интерес от предприемачество, бизнес и иновации.

Тя има за цел  да осигури видимост и да направи връзката между хората с нови идеи, стартиращите фирми и като цяло всички участници в стартъп средата –  менторите, акселераторите, неправителствените организации, администрацията, коуоркинг пространствата и други.

StartUp Navigator е проект на Асоциацията на българските лидери и предприемачи /ABLE/, подкрепен стратегически и финансово от Фондация Америка за България.

Платформата се отличава с това, че дава поле за изява  във всички етапи по пътя на предприемача. Ако някой има идея и желанието да стартира бизнес, ще може да намери подкрепа за всеки етап от развитието – от съоснователи или ментори,  професионалисти, от които да получи допълнителни услуги или да привлече в своя екип, до получаване на инвестиция, акселериране и растеж, за да може идеята да постигне по-големи мащаби и да излезе извън границите на България като установена и стабилна международна компания.

Какво има за мен в StartUp Navigator?

Регистрирай се в StartUpNavigator.eu, ако имаш идея за собствен бизнес – може да бъде предприемачество в чистата му форма или социално предприемачество или каквато е идеята ти на сърце.

Идеалната цел е да се оформи дигитална карта с всички участници и за всички да бъде ясно видимо кой къде се намира в българската предприемаческа среда, от какво има нужда или какво може да даде защото всеки има място в предприемаческата екосистема.

Ето и нашите напътствия как да ползваш платформата:

  1. Направи си як профил – влез в startupnavigator.eu/ и от бутона “JOIN NOW”

След като си направиш профил, всички ще знаят за теб и за твоята идея – така ще имаш повече видимост и разпознаваемост.

  1. Разбери кой е кой и намери партньори, за да реализираш идеята си. Разгледай нашата директория тук: https://www.startupnavigator.eu/directory

Вече имаме 564 организации и идеи в платформата, а твоята идея на картата ли е?

  1. Следвай календара на събитията, който се актуализира всеки ден

И накрая…

Уолт Дисни, основател на Walt Disney Co споделя:  „Начинът да започнеш е като спреш да говориш и започнеш да действаш.” Направете го и вие. Станете разпознаваеми с вашия бизнес, организация или просто идея. Намерете своето място в предприемаческата екосистема, огледайте конкуренцията и си запазете място на картата с възможностите.

За повече информация, разгледайте сайта на организацията: www.startupnavigator.eu  или следете най-новите събития на Facebook страницата Startup Navigator: https://www.facebook.com/StartupNavigator/

Автор: Георгия Кирилова – стажант в StartUpNavigator