Кристина Куколева – Как след обмен по Еразъм+ се озовах в YOUTHub

Здравейте! Казвам се Кристина, на 19 години съм и уча в Американския университет в България.

Миналото лято имах възможността да участвам в младежки обмен по програмата Еразъм+. Пътувайки към летището, не знаех какво да очаквам, но само няколко часа по-късно, след като се запознах с останалите участници, осъзнах колко забавна и предизвикателна седмица предстои. И наистина, младежкият обмен беше едно невероятно преживяване, включващо незабравими моменти, среща с други култури и с хора, които имат различни мнения, очаквания и опит. И всичко това само в  рамките на една седмица. Факт е, че такива програми ни позволяват да обогатим знанията си чрез съвместни дейности и робота в екип.

И повярвайте ми, един младежки обмен ви дава много повече от това да пътуваш сам, за да разглеждаш забележителности, въпреки че аз самата често пътувам с такава цел. Мисля, че в рамките на обмена, само за една седмица видях и научих страшно много за  държавата домакин и нейната култура, както и за тези на останалите участници.

Искам повече млади хора да имат шанса да преживеят същите незабравими и ползотворни моменти. При всичките тези възможности, които членството в Европейския съюз ни дава, би било жалко да не се възползваме от тях. YOUTHub прави тези възможности достъпни за повече хора, като събира информация от различни източници и я публикува на едно място. Затова реших да кандидатствам за стаж към тази онлайн платформа и да помогна на повече млади хора да разберат за тези и още много други възможности за личностно развитие. Радвам се, че вече съм част от екипа на YOUTHub и нямам търпение да допринеса за работата на платформата.

Накрая, искам да пожелая на всички, четящи тази статия, да се стремите към себеусъвършенстване и да споделя с вас един от любимите ми цитати: „Единственият човек, с когото трябва да се сравнявате – това сте вие в миналото. И единственият, от когото трябва да сте по-добри – това сте вие сега.“