Национална стипендия „С усилия към звездите“ в подкрепа на млади български артисти

“С усилия към звездите“ е стипендия, с която всяка година се подкрепят млади български артисти в пет области на изкуството: визуални изкуства, литература, музика, танц, театър/пърформанс.

Организатор: Фондация “Културни перспективи“ и КЦМ 2000 ГРУП

Целта на стипендията е да бъде предоставена подкрепа на млади български творци при реализацията на избрана от тях творческа, образователна или друга подобна инициатива, която да подпомогне техни последващи стъпки за растеж и развитие в избраната от тях област и жанр.

Стипендията включва осигуряване на финансова подкрепа за реализацията на личен проект, с който участникът е кандидатствал в конкурса. В зависимост от показаните резултати стипендиантите ще могат да получат и продължаваща подкрепа, предоставена от партньорите на стипендията. Една от най-важните придадени стойности на проекта е мотивиращото участие на ментори.

Всеки един стипендиант ще бъде съпътстван в рамките на една година от изключителен ментор. В съответните категории ментори ще бъдат: Недко Солаков, Георги Господинов, Красимира Стоянова, Галина Борисова и Явор Гърдев.

Изисквания към кандидатите:

  • млади български творци, на възраст до 30 години.

 Всеки финалист-стипендиант в съответната категория получава стипендия в парична стойност, в размер на 5 000 лева, под формата на бюджет, покриващ целеви разходи на стипендианта за конкретния проект и цели, за които е кандидатствал.

 Повече информация може да намерите тук.

За да кандидатствате, попълнете апликационната форма.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 1 септември 2018 г.

  За контакт: ел. адрес – office@culturalperspectives.eu

 Източник: Фондация “Културни перспективи“

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници за стипендия. За повече информация се обърнете към посочената организация.