Обучение по създаване и разказване на визуални истории, София, 18-19 септември 2019 г.

Проект “Твоята храна” ви кани да се включите в обучение за визуално създаване и разказване на истории (digital storytelling).

Период на провеждане: 18 и 19 септември, от 14 до 19 ч.

Място на провеждане: „Зона 21″ (София, ул. „Христо Белчев“ 3)

Водещ: Димитър Узунов (режисьор)

Тема на историите е разхищението на храна.

Обучението се състои от две части.

Част 1:

  • запознаване с практически и теоретични инструменти за това как се създада хубава история и как се разказва по завладяващ и заинтригуващ начин;
  • въвеждане в темата за хранителните отпадъци, какъв е проблемът и какви са възможните решения, които зависят от всеки един от нас.

Част 2:

  • създадаване на свои собствени визуални истории, като първо ще се напише сценарии;
  • научаване как се събират и създадат материали за тях: запис на глас зад кадър, набавяне свободни от лиценз снимки и музика от интернет, заснемане на видео, използване собствени рисунки и анимации.

Накрая събраният материал ще бъде монтиран в кратка, лична дигитална история.

Профил на участниците

  • хора с интерес към визуалната комуникация, които искат да добият или развият своите умения да предават идеи и послания чрез дигитално разказване на истории.

Необходимо е участниците да носят личен лаптоп за целите на обучението. 

Регистрация: https://forms.gle/1h53VkkLAPhiXbm77

Краен срок: най-късно до 13.09.2019 г.
Организаторите ще се свържат с вас за потвърждение.

Такса: 20 лева

Източник: Facebook

Проектът е съфинансиран от Европейския съюз и цели да обърне внимание върху разхищението на храна, да покаже как то е свързано с климатичните промени и други глобални проблеми, както и да популяризира умения за намаляване разхищението на храна в домакинствата. Повече информация ще намерите тук: https://hrana.bioselena.com

YOUTHub не носи отговорност за организацията и подбора на участници. За повече информация се обърнете към посочената хост организация.