Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Информационни дни на развитието

25 юни, 2018 - 28 юни, 2018

Информационни дни на развитието ще се проведат в 28 български града през юни 2018 г. Българска платформа за международно развитие организира поредицата от събития във връзка с приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС. Всяка от срещите по места цели да задълбочи познанието и разбирането на гражданското общество за националната и европейската политики за сътрудничество за развитие, ролята на ЕС в изпълнението на Програмата на Организацията на обединените нации за устойчиво развитие до 2030 г. и участието на страната ни в този процес.

В събитието могат да се включат представители на бизнеса и неправителствения сектор, медии, местни власти, представители на образователни, културни и социални институции, организации и граждани.

По време на срещата ще бъдат обсъдени практическите измерения на Програмата на ООН за устойчиво развитие до 2030 г. и Целите за устойчиво развитие. Когато говорим за Целите, в центъра са хората. По тази причина информационната среща ще постави фокус върху четири от седемнадесетте цели като ключови за страната ни, а именно: Цел 3 – „Добро здраве“, Цел 4 – „Качествено образование“, Цел 5 „Равенство между половете“ и Цел 16 „Мир и справедливост“.

 Източник

 

Детайли

Начало:
25 юни, 2018
Край:
28 юни, 2018
Категория за Събитие: