Инфо семинар с гост от Америка -Организиране на общности

 

Фондация С.Е.Г.А. има удоволствието да ви покани на обучително-информационен семинар „Организиране на общности – американската и европейската перспектива“. Семинарът ще се проведе на 12 септември 2016 година и се организира в рамките на програмата за обмен между САЩ и Централна и Източна Европа GLC Teach Democracy.

Семинарът е подходящ за представители на гражданското общество, активисти и лидери, които имат опит и/или интерес в организирането на общности около различни социално значими теми и особено във връзка с маргинализирани групи. Силно се препоръчва участието в семинара на потенциални кандидати за обменни посещения в САЩ през 2017 г. (поканата за обменни посещения в САЩ ще бъде отворена в края на септември).

В рамките на семинара ще разгледаме какво означава организирането на общности (community organizing), какви са най-важните стъпки в този процес и ще разгледаме редица успешни и неуспешни примери от България, Европа и Америка, като се надяваме на активно споделяне и от участниците. Семинарът ще се води съвместно от бивши участниците в обменните програми Teach Democracy, както и от Тара Периш, американски организатор на общности от Спрингфийлд, Масачузетс. Поради това семинарът ще се проведе на английски език.

Събитието ще се случи между 10:00 и 16:00 часа в зала G8 на Културен център G8, като е предвиден обяд и кафе паузи за всички участници. Нямаме възможност за покриване на пътни разходи за участниците от страната.

register-now-stamp-16733014Ако имате желание за участие, моля попълнете формата за регистрация
Краен срок: 5 септември, тъй като местата са ограничени.

За въпроси можете да се свържете с Емо на emil@cega.bg или Марти на martin.svetoslavov@hotmail.com