Фонд за подпомагане на ученици за кандидатстване в университети в САЩ

Всички изявени 11-класници, които искат да учат в САЩ, могат да се възползват от програмата.

Посолството на САЩ в България и Българо-американската комисия за образователен обмен Фулбрайт обявява конкурса за подпомагане на ученици в 11 клас, в рамките на Opportunity Funds-Bulgaria Grants.

Тази програма е една от най-престижните финансирани от САЩ възможности за образователен обмен и е създадена да подпомага талантливи ученици, които имат нужда от финансова помощ, за да направят първите крачки за учене в САЩ в университет или колеж. Целта на програмата е да разшири достъпа на младежи и хора с по-малко възможности и да подпомага взаимното разбирателство и социално включване.

Разходи, които ще покрие гранта

Фондът подпомага талантливи ученици, които имат голям шанс да получат пълна стипендия за обучение от американски колежи и университети, но нямат финансови средства да си покрият разходите, които обхващат кандидатстването и предхождат процеса на приемане. Такива разходи са: явяване на тестове, такси за кандидатстване или самолетни билети.

Всеки ученик може да получи до $5000 при осребряване на разходите си. Пълният списък за възможни разходи може да намерите тук.

Допустимост на кандидатите

Фондът е достъпен само за ученици, които участват в текуща група на EducationUSA advisers. Центърът EducationUSA при Фулбрайт в момента провежда онлайн група за виртуално съветване. Учениците трябва да участват активно в групата, за да могат да кандидатстват. Също така те трябва да са сред топ 5% от най-добрите по успех в класа си и да притежават лидерски потенциал, който е доказателство за техния голям талант. Учениците трябва да докажат нуждата си от финансова подкрепа като представят специфични документи. Базов индикатор е среден месечен семеен приход на родител – 500 долара или 900 лв.

cursor-1 Вижте тук всички изисквания за кандидатстване.

download-1 За да кандидатствате, попълнете апликационната форма като прикачите всички документи.

clock-1 Краен срок за кандидатстване: 9 януари 2017 г.

info За повече информация, моля да се свържете с:

Снежана Тенева, EducationUSA Adviser
Българо-американската комисия за образователен обмен Фулбрайт
София, бул. Витоша 12
Tел: 359 2 981 6830 Mоб.: 359 898 823 329
E-mail: steneva@fulbright.bg; snejana.teneva@gmail.com
www.fulbright.bg; http://educationUSA.state.gov
Работни часове: понеделник – петък от 14.00 ч. до 16.00 ч.