Младежки театър в Ирландия си търси доброволец

Доброволците е необходимо да имат опит в театралното фасилитиране и режисиране.

placeholder-1 Място: Нюбридж, Ирландия

calendar Период: 51 седмици от септември 2017 г. до август 2018 г.

Посрещаща организация: Crooked House Theatre Company

Crooked House управлява Младежки театър Kildare. Хоставме 4 доброволеца годишно. Доброволците е необходимо да имат опит в театралното фасилитиране и режисиране. Това е нужно, за да можем да споделим нашите практики с теб и ти твоите с нас. В най-идеалния случай ти идваш от младежки театър или учиш актьорство или театър. Може би си напуснал университета и търсиш да преживееш как се прави театър с млади хора в различните държави?

Доброволците обикновенно изнасят драма работилници и помагат в режисирането на пърформанси с млади хора. Това не се случва с деца, ами с млади възрастни (15 до 20 годишни). Някои доброволци, които имат значителни умения могат да направят техни собствени работилници с младежите (биват супервизирани за подкрепа). Други могат да създадат нови парчета от театър в колаборация с младите хора. Тази част се случва в следобедите или вечерите, както и през уикендите. Причината е, че младежите, с които работим са на училище сутрин.

Настаняване, храна и транспорт

Настаняването винаги е в семейство домакин в град Нюбридж. Ще имате собствена стая и ще можете да използвате кухнята и банята, както и другите общи части на къщата, когато пожелаете. Някои от семействата имат тинейджъри, които са в или са били част от младежкия театър.

Някои къщи независимо от това че са комфортни и сигурни са на два до тру километра от центъра на града, в който са базирани. За това имаме колела, които могат да бъдат ползвани през годината.

Плащаме 300 евро на семейството за наем и останалите пари ги поверяваме на теб, включително и тези за храна и режийни разноски.

Обучение по време на проекта:

Правим обучения на теми като защита на децата, здраве и безопастност и медицински и социални препядствия като как да се справите в ситуация, в която младежът получи паник атака. В първите 6 седмици доброволците ще учат с опитни професионални театрални фасилитатори и режисьори. Можете да изберете да се включите във всеки един от нашите проекти, в които работим с младежи. През това време ще опитвате различни идеи с групата под супервизия и с обратна връзка. Обучения ще бъдат правени и по актьорско майсторство – ще имате възможност да се включите в пърформанс. Ще научите още методи за създаване и репетиция.

Профил на доброволеца: 

Доброволците трябва да имат опит в драма или актьорско. В идеалния вариант ще идвате от младежки театър или актьорски курс. Ако нямате този опит трябва да сте учили театър или драма или да се режисирали за сцена.

Най-идеалния доброволец е този, който има опит и който би искал да опита нови форми на театър с младежи. Може би, би искал да експериментира с театъра или да научи нови умения за фасилитиране.

Трябва да са отворени, способни да работят самостоятелно, любопитни и уважаващи младите хора и тяхното мнение.

email-1 За да кандидатствате, изпратете  своето CV на petermhussey@gmail.com с информация за опита си в драма, театър, актьорско или режисура. Включете и всякакъв опит в работата с млади хора, които са на възраст над 15.

clock-1 Краен срок за кандидатстване: 28 февруари 2017 г.

cursor Пълният текст на обявата може да намерите тук.