Кандидатствайте за лейбъла „“Европа за фестивалите, фестивалите за Европа” 2017-2018

Европейската фестивална асоциация “Европа за фестивалите, фестивалите за Европа” (ЕФФЕ), с подкрепата на Българската фестивална асоциация, канят организатори на фестивали да кандидатстват за тазгодишното отличие ЕФФЕ 2017-2018 г.

 Краен срок за кандидатстване: 17 февруари 2017г.

ЕФФЕ е инициатива на Европейската фестивална асоциация и е съфинансирана от Европейския съюз. В първото издание на лейбъла и наградите ЕФФЕ през 2015-2016 година 761 фестивала от 31 държави получиха отличието, измежду които 27 български фестивала.

Какви възможности предоставя отличието?

Тази година представителите на отличените фестивали ще бъдат поканени на среша във Франкфурт на 6 май, където ще имат възможността да се запознаят с организатори на други фестивали от цяла Европа.

Всички участващи в селекцията фестивали добиват профил на интернет страницата на ЕФФЕ и всички са част от онлайн базираната професионалната мрежа на ЕФФЕ. Не на последно място, ЕФА предоставя възможността на тази нова международна професионална общност да обменя опит и да си взаимодейства.

Фестивалите, кандидатиращи се за отличието ЕФФЕ, автоматично участват и в надпреварата за наградите на ЕФФЕ за 2017-2018 г.

Насоки за кандидатстване

За да кандидатствате за лейбъла на ЕФФЕ за 2017-2018 г., трябва да покажете своето качество и съответствие с трите критерия на ЕФФЕ:

  • артистична ангажираност и иновативни подходи;
  • включване на общността;
  • включване на европейски и международни ангажименти.

 Кандидатстването се осъществява онлайн на effe.eu, където може да намерите цялата информация и насоки за кандидатстване.

Престижно межднуародно жури ще отсъди и състави окончателен списък на отличените фестивали за 2017-2018 г. до 15-ти април, когато ще бъдете информирани за резултатите, които ще се обявят публично на срещата на ЕФФЕ през май 2017г.

 Повече информация ще откриете на сайта на Българската фестивална асоциация, както и на сайта на Европейската фестивална асоциация

 Ако имате въпроси, може да се свържете с Българската фестивална асоциация на адрес office@bfa.bg

Източник: Българска Фестивална асоциация