Конкурс „Засади Капана“, Пловдив

Конкурс за мини градинка в Капана, Пловдив с цел озеленяване и  облагородяването на градските пространства.

място на провеждане Място: Пловдив – Капана

Условия за участие
Участниците генерират идея за създаване на мини градинка, след което я описват с текст не повече от една страница, като изпращат на посочените адреси: желанието си за участие, придружено с рисунка, скица или снимка и съпътстващ текст, които да покажат основната идея на всеки участник. Практически няма ограничения за използване на видовете материали, но е препоръчително и ще се счита за предимство, ако за реализиране на предложението е предвидено използването на екологични или рециклирани (рециклиращи се)материали, глинени съдове, дъски, топки, коркови материали, канап, прежди, платове, въжета, пръст (подходяща за засаждане на растения), укрепващи материали, семена, разсад.

Какво може и не може да бъде засадено:

  • Мини градинката е препоръчително да съдържа ядивни и декоративни растителни култури: плододайни растения, ароматни билки, целогодишни и многогодишни растения.
  • Не се допуска засаждането на плевели, вредоносни и опасни за здравето на хората растения и растителни култури, чиито растеж може да наруши наличната инфраструктура или да попречи на нейното нормално функциониране.

 Участници

В конкурса може да вземе участие всеки, който е провокиран от идеята за отглеждане на храна в градски условия и оценява необходимостта от повече зеленина, поднесена артистично в екстериорните пространства на творческия квартал Капана в центъра на град Пловдив. Поканата в частност е отпрaвена както към жителите на квартала, така и към артисти, декоратори, озеленители, биопроизводители, хоби градинари, занаятчии, еколози, еко организации, училища, студенти и студентски организации, граждански сдружения, бизнеса. Всички те имат възможност да демонстрират своите умения и опит в реализирането на градски мини градини и така да вдъхновят жителите на Капана да декорират балконите, домовете и покривите си екологично, зелено и здравословно.
Етапи на красиране:
  1. 1-ви етап: На първи етап от конкурса от всички заявки за участие ще бъдат селектирани 15 предложения за мини градинки. Предложенията следва да бъдат представяни във формата на проект, скица, рисунка, презентация.
  2. 2-ри етап: С допуснатите до втори етап на конкурса ще бъде подписан споразумение за реализация, съгласно който ще получат необходимите им материали, и ще разполагат с 2 календарни седмици от датата на подписването, за да реализарат идеите си на място.
  3. 3-ти етап:   Ще бъдат представени на сцена „Ядрото”, където по време на специално събитие ще бъдат подложени на журиране и гласуване, в резултат, от което 5 от предложенията ще бъдат отличени със специални награди.

Награди:

– Грамота
– Градински материали
– 5 парични награди х 100 лв

 За да кандидатствате попълнете изпратете идеите са на адрес: office@bionet.bg

краен срок за кандидатстване Краен срок: 8 май 2017 г.

 Източник: Капана