Стаж Solution Architect в Hewlett Packard

Стажантска позиция в областта на Information Systems Solution Architect с възможност за натрупване на практически опит и старт в  ИТ кариерата.

място на провеждане Място: София

Екипът на HP търси енергични и открояващи се индивидуалисти, които са водени от желанието да станат IT гуру. Стаж в областта на Information Systems Solution Architect ще даде възможност за придобиване на технически знания и практически опит с облачни технологии, big data, мобилни решения и да постави началото на бъдеща кариера в IT сектора.

Solution Architect играе ключова роля в изграждането на технологията и ресурсното проектиране на проект, свързан с неговата област на компетентност. Позицията е в рамките на организацията за консултантски услуги и е от жизненоважно значение както във фазата на предпродажбения период (предварително сключена сделка), така и във фаза на доставка (пост-сделка). По време на първата фаза, Solution Architect се запознава подробно с нуждите на клиента чрез писмена документация и контакти с клиенти. Възоснова на научената информация, той работи в тясно сътрудничество с екипа за възможност (Bid Team), за да произведе най-доброто решение за клиента – от гледна точка на технологиите и цените. В по-късната фаза той / тя може да участва в изпълнението на проектираното решение. Solution Architect е „тежката артилерия“ на Консултантската организация и като такъв отличава с показването на знания и авторитет както в компанията, така и пред представителите на клиентите. Кандидатът трябва да има истински интерес към ИТ и да следи отблизо последните тенденции в отрасъла или специфичното технологично направление, в което той специализира.

Отговорности на участника:

Разбира технологията на редица компании, за да осигури подробен технически проект, който отговаря на изискванията на клиентите. Отговаря за изпълнението на възложените задачи в цикъла на доставка на проекта. Задачите могат да включват извършване на конфигурации на системи, грешки / проблеми при отстраняване на проблеми, мониторинг и / или тестване на системите за тестване и да допринасят за проектирането на технически решения за клиентска среда. Работи под надзора на техническо ръководство и с назначени от клиентите представители за изпълнение на задачите. Действа професионално с клиентите на компанията. Участва като част от екипа и поддържа добри взаимоотношения с членовете на екипа и клиентите. Разбира стратегията на компанията на глобално и местно ниво.

 Изисквания към кандидата:

  • Записан е в бакалавърска / магистърска програма в областта на информационните технологии / 2-ра, 3-та и 4-та година/
  • Всеки практически ИТ опит, придобит от работа на непълно работно време или от изследователски проекти, ще бъде считан за благоприятен за кандидата
  • Знания в една или повече от следните области на ИТ: Големи данни (Vertica DB, Oracle DB, MS SQL DB, SAP Hana, Hortonworks Hadoop); Cloud Technologies (Scality, OpenStack, Docker, платформи за операционна оркестрация, Citrix, VMWare, MS Azure); Мрежи, мобилност и сигурност (Аруба, Clear Pass, FortiNet, Cisco, Qradar, F5 и т.н.);
  • Способен да общуват и да популяризират идеи.
  • Може да изготви основна документация на изискваните стандарти.
  • Демонстрира разбиране за назначена дисциплина или техническа област.
  • Проактивно отношение.
  • Професионално ниво на английски език.

 За да кандидатствате попълнете апликационната форма.

 Източник: hp_careers