Димитрий Георгиев и важността на изборите, които правиш

Привет…

Аз съм Димитрий и тук ще ти разкажа за моят път, по който стигнах до стажантската програма в YOUTHub.  Всичко започна година по-рано, когато научих и видях със собствените си очи, че на света има наистина безброй много неща, които си заслужават най – малкото да бъдат опитани.

Какво имам предвид ли? Както всяко любознателно дете, така и аз винаги съм искал да пътувам и да опознавам нови места, но за жалост не всеки получава тази възможност. В такава ситуация  бях и аз, докато не реших, че мога да променя нещо.  Осъзнах, че ако искам да постигна нещо точно определено ще трябва първо да измина път, по който се стига до там. Да, именно „ път“ , а не „пътят“, защото в живота няма точно определена формула или уравнение, по което се стига до избраната дестинация. И тъй като ученик, тогава, видях решението на моята ситуация в това да започна да се възползвам и участвам в наистина колко се може повече лекции, състезания и олимпиади. Някога чудили ли сте се как някои хора успяват да са толкова продуктивни, когато в същия момент са въвлечени в безброй неща? Ами аз поне си задавах този въпрос, докато не започнах и аз самия да се „пиша навсякъде“.

Казвайки просто понякога повече „Да“ може да има изключителен ефект върху нечий живот, защото, интересно, но факт, все още никой не познава лимита на човешкия организъм. Мозъкът е тази изключителна система, която е оцеляла и адаптирала в продължение на милиони години затова е просто излишно да твърдите, че само до тук ви стигат възможностите.

Връщайки се отново към моята история ще спомена, че освен броя на възможностите е също така важно да избирате правилните от тях. Правилните, разбира се, е абстрактно понятие, което е трудно да бъде дефинирано за различните хора, но е важно всеки да се опита да го дефинира за самия себе си. От друга страна дори най – малките неща, които човек предприема оказват ефект върху него, защото, интересно и може би истина, живота в повечето случаи следва експоненциалната графика. Тоест, в началото е трудно да се започне, но веднъж приел добра възможност тя се превръща в две следващи, които от своя страна в четири и т.н, което разбира се важи и в обратна посока…

По този начин стояха неща при мен. След участия в мероприятия и запознанство с готини хора научих за съществуването на най – различни неща като например програмата Еразъм+. След моето първо участие в младежки обмен последваха още няколко следващи възможности, които наистина бяха страхотни преживявания, но които може би нямаше да бъдат реалност, ако не съществуваха организации като YOUTHub. Именно хора, които са открили, че има проблем в нещо и в место да стоят и да се оплакват са решили да се опитат да направят така, че да бъдат от полза.

Защо избрах да стана част от тях? Всъщност не беше много труден избора, защото вярвам, че в моменти човек трябва да се научи освен да може да се възползва и приема (в което няма нищо лошо), а и той самият да бъде полезен на някой друг. И повярвайте ми, понякога чувството от другата страна е също толкова приятно.

За финал: Изберете си цел, мисия, мечта и започнете веднага,  да я следвате – тичайки, ходейки, дори лазейки… в процеса, на което събирайте информация и учете, защото „живота не е в това да откриеш себе си, а в това да създадеш самият теб.“