Ивана Чобанова – Как желанието за работа извън работно време на две момичета ме мотивира да им се доверя

Здравейте,

Казвам се Ивана, на 20 години съм, от град Благоевград. Съвсем скоро завърших първата година от обучението си в Американския университет в България. Щях да заминавам за Америка през лятото за да изкарам повече пари и да не натоварвам родителите си да плащат изцяло моeто обучение, тъй като въпреки стипендията, която имам, не се обучавам напълно безплатно. Обаче нещата се стекоха така, че не си намерих работа навреме и останах тук, в България. Тогава реших да си намеря стаж и да върша това, което ми харесва, трупайки ценен опит.

Почивайки си във фейсбук от ровенето из интернет,  попаднах на пост на YOUTHub, които си търсеха стажанти. Видях описанието и веднага разбрах, че отговарям на критериите. Владея доста добър английски, тъй като съм завършила Езиковата гимназия в Благоевград с Английски език, комуникативна съм, доброволно поддържам няколко страници и групи във фейсбук и инстаграм и смятам да специализирам Бизнес администрация и Информационни системи. Това беше прекрасна възможност за мен.

Попълних анкетата и започнах да чакам. Чаках дълго и накрая се отказах, тъй като нямаше отговор. Както си почивах в късния следобед на една събота, Михаела ми се обади. Бях много учудена, защото не очаквах да работят в почивен ден. Оказа се, че е имало пролем с имейла, който е трябвало да получа и се разбрахме да проведем интервюто в неделя. Точно така – В НЕДЕЛЯ! Проведохме интервюто и аз пак зачаках. Чаках до 5-6 часът вечерта в денят, в който трябваше да получа отговор – е, не получих такъв. Казах си: явно не са ме харесали. И в 9 часът вечерта аз получих новината, че съм одобрена. Казах си “тези момичета не спят ли?” Бях очарована от техния позитивизъм и желание за работа.

Сега съм мотивирана да работя и да покажа колко знам, въпреки крехката си възраст. Смятам, че взех правилното решение да остана в България и да развивам уменията си тук. Сигурна съм, че тези две момичета има на какво да ме научат. Бях изумена, когато ми казаха, че организацията е само на 2 години, а всъщност постига такъв голям успех за отрицателно време. Благодаря им, че ми се довериха, въпреки че нямам висше образование и не съм работила в тази сфера. Това значи много за мен.