Конкурс “180° – лаборатория за иновативно изкуство” за късометражен ням филм.

“180° – лаборатория за иновативно изкуство” отправя традиционното си предизвикателство към професионалисти и любители кинаджии. Те трябва да се лишат от едното си изразно средство – звукът, и да снимат кратък ням филм до 3 минути.

Организатор: Фестивалът 180° се осъществява с подкрепата на Столична община като част от Календара на културните събития за 2018, както и благодарение на Гьоте-институт, Про Хелвеция и Институт Сервантес.

Конкурсът е част от програмата на фестивала за експериментално и интердисциплинарно изкуство 180°, който ще се проведе в София за пети пореден път между 21 и 27 юли.  Най-добрите филми ще бъдат озвучени и импровизирани на специална прожекция в края на фестивала.

Темата на конкурса тази година е „Елементи“. Организаторите поощряват експеримента и развинтеното въображение и търсят най-оригиналните интерпретации на темата.

Изисквания към кандидатите:

  • всеки над 18 години – сам или в екип.
  • филмите могат да бъдат във формат .mp4, .m4v, .mov, без звук и с дължина до 3 минути.
  • Тема – “Елементи”

Финалистите ще бъдат избрани от международно жури с председател режисьорската Ксения Раввина.

Отличените филми ще бъдат наградени и представени в рамките на фестивала, а музикантите от ансамбъла на 180° ще ги озвучат с импровизация на живо.

 Повече информация може да намерите тук.

 За да кандидатствате, трябва да изпратите филмите на ел. адрес – info@180-degrees.org чрез някоя от
платформите за споделяне – Wetransfer, Dropbox, Google Drive.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 18 юли 2018 г.

 Източник: Фестивал 180°

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в конкурса. За повече информация се обърнете към посочената организация.