Програма „Предприемачество за нестопански организации“ 2018/2019

Всеки, който участва в програмата ще получи индивидуално ориентирана експертна подкрепа как да развие своята предприемаческа дейност.

Програмата „Предприемачество за нестопански организации“ съдържа следните три етапа:

  1.  „Експертна подкрепа за подобряване на бизнес план и на умения за публичното му представяне“ – участниците ще получат експертна подкрепа за подобряване на своя конкретна предприемаческа дейност, развита в бизнес план. Участниците ще се запознаят и с примери за успешен социален бизнес в България и да обменят опит с финалистите от предходни години в програмата.
  2.  „Конкурс за най-добър бизнес план на НПО“ – обхваща представяне на разработените бизнес планове пред жури, което ще определи победителите. Отличените бизнес идеи ще си разпределят награден фонд от 40 000 лева.
  3. „Лаб4е – менторска програма за успешен старт“

Победителите в конкурса ще участват в периодични срещи и ще получат последваща експертна и менторска подкрепа от представители на бизнеса за развиване на стопанската си дейност.

В Програмата до момента:

  • са обучени над 140 организации как да развият идеите си в бизнес планове;
  • инвестирани са над 155 000 лв. в реализирането на най-добрите идеи;
  • над 300 000 лв. приходи са били реализирани от финалистите в Програмата, благодарение на предоставената от нас подкрепа.

През 2017 г. в програмата се включиха 24 организации. Пет от тях бяха избрани от авторитетно жури и получиха финансова подкрепа в размер на 8 000 лева за стартиране на идеите си.

За участие могат да кандидатстват НПО (сдружения, фондации и читалища), които:

  • имат най-малко два успешно изпълнени проекта/инициативи (самостоятелни или в партньорство);
  • имат годишни приходи над 5 000 лева за последните две години (2016 и 2017 г.);

 Повече информация може да намерите тук.

За да кандидатствате, попълнете апликационната форма.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 25 юли 2018 г.

  За контакт: тел. 02/981 66 17

 Източник: Български център за нестопанско право

Преди да кандидатствате, моля, запознайте се със следната информация, включваща всички условия за кандидатстване. YOUTHub не носи отговорност за подбора на кандидати в предприемаческата програма.