Издигай се в кариерата си и през лятото с тези 5 (всъщност забавни) дейности

 

        Да, лято е! Време за почивка, море, купони, пътувания, срещи с приятели, или иначе казано – лежерната част от годината. Оставяш работата на страна и изобщо не ти се мисли за нея.

        Прав си! Всеки има нужда да разпусне и топлите летни месеци са идеални за това. Но мързеливите дни на юни, юли и август са също така страхотна възможност да отметнеш няколко дейности, за които не си намерил време през останалата част от годината.

        За да те улесним, ти предлагаме 5 дейности, с които по забавен начин да продължиш кариерното си развитие и през лятото. (Не се притеснявай, всички са лесни и забавни.)

  1.   Чети (Защото четенето е забавно!)

Навярно през годината си си набелязал една-две книги свързани с кариерата, успеха, лидерството, може би дори си купил някоя, но все не ти е оставало време да я прочетеш. Е, и това време настъпи! Наслади се на това четиво, вършейки полезна работа и правейки планове за развитието си, за това, което искаш да постигнеш.

Докато се излежаваш край басейна или на плажа (ако все пак си успял да хванеш някой друг слънчев и недъждовен ден), свърши малко работа. Бъди продуктивен! Вземи със себе си онази книга или две, наслади им се и попий максимално много от тях.

  1.   Направи парти

Не се подвеждай! Нямам предвид шумно парти с музика, танци и щуротии, а нещо като работна среща в неформална обстановка. Всички са в настроение за събирания, за BBQ-та и щастливи моменти  през цялото лято. Е, защо да не поканиш няколко колеги на “парти”, на което ще преобладават професионални теми на разговор? Съберете се в двора, на терасата, на верандата или в някое кафе. Може да си намислиш предварително теми на разговор или да оставиш гостите да решат. Постарай се обстановката да е приятна и полезна. От опит знаем, че хубавите идеи се раждат сред зеленина, вкусни напитки и много хубави емоции породени от хубавото време. А и какво по-хубаво именно сега да поставите началото на следващия сезон и да повишите вдъхновението и мотивацията си?!

  1.   Посещавай семинари и обучения в страната и чужбина

Това е едно от най-полезните неща, които може да направиш за себе си и кариерата си. На тези срещи ти не само ще получиш нови знания, ще развиеш нови умения, но и ще се запознаеш с хора, които споделят интересите ти, ще получиш вдъхновение и хъс да продължаваш да се развиваш.

Трудно е обаче да намериш правилния курс, семинар или подходящото обучение за теб и то във време, когато си свободен. Ето, тук идваме ние – YOUTHub, за да ти помогнем. На нашия сайт https://youthub.bg/ ще откриеш купища възможности, от които да се възползваш. Информацията е добре организирана и много лесно може да подбереш събитието, което ще ти бъде от най-голяма полза.

  1.   Потърси си онлайн курс в MOOC-платформите

MOOC-платформите (Massive Open Online Courses) са чудесна възможност за хората, които не могат да си позволят да посещават семинари и обучения. Сега, когато интерактивното обучение вече е част от нашия живот е време да го използваме по-често. В интернет има много качествени сайтове, които, заедно с някои от най-елитните университети, предлагат както безплатни, така и платени курсове, във всички сфери на образованието.

В блог статията “Какво е MOOC?” ще получиш повече информация за някои от най-използваните онлайн платформи, където да потърсиш курс за теб. Използвай един от мързеливите летни следобеди, за да подбереш няколко интересни и обещаващи предложения от тези платформи. А след това започни обучението си и бъди упорит и постоянен.

  1.   Мечтай

Ето и най-лесната и забавна дейност от петте: позволи си няколко часа на плажа, в планината или проста в хамака на терасата, в които няма да правиш нищо. Настани се удобно, отпусни се и просто мечтай, за това какво може да си постигнал в кариерен план след 2, 5 или 10 години. Но, не се ограничавай с това, което е вероятно да се случи и как трябва да го постигнеш, а дай свобода на въображението си и помечтай за велики неща, за които ежедневието не ти позволява да мислиш.

Дерзай! Аз започвам още днес.

Източник:  5 (Actually Fun) Things to Do for You Career This Summer

Превод и адаптация: Габриела Манкова