Конкурс на тема “Журналистика за развитие”

„Журналистика за развитие“ е конкурс за журналисти с принос в обективното и качествено отразяване на теми и актуални проблеми, свързани с българската и европейската политика за развитие, целите за устойчиво развитие на ООН и залегналите в тях теми.

Организатор: Bulgarian Platform for International Development

Може да кандидатствате с до 3 медийни продукта, които демонстрират работата Ви по темите на конкурса, като това могат да бъдат: новини и аналитични статии, програми на медии с национално или регионално покритие, включително печатни и електронни публикации, радио, телевизионни програми и др.

 Изисквания към кандидатите: Участниците трябва да са журналисти от електронна, печатна или онлайн медия, който работи в сферата на образованието, здравеопазването, правата на човека, равнопоставеността между половете и доброто управление

Формуляр за кандидатстване: https://goo.gl/7Y7B8f

Ако качествената журналистика в България е твоя кауза, търсенето на истината и различни гледни точки е твоя цел и отразяваш теми, свързани с образование, здравеопазване, равнопоставеност между половете, добро управление, включи се в конкурса “Журналистика за развитие”!

Пълният списък с критерии за оценка на кандидатурите може да намерите на: http://bpid.eu/?p=1394&lang=BG

 Повече информация може да намерите тук.

Комисия от представители на Министерство на външните работи и Българска платформа за международно развитие ще селектира и отличи четирима журналисти, които са представили медийните продукти с най-висока оценка. Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 27 септември 2018 г. в Дома на Европа.

 За да участвате в конкурса, попълнете формуляра за кандидатстване и го изпратете на адрес bgpresidencyeu@bpid.eu

Конкурсът се осъществява в рамките на проект „Граждански диалог за развитие”, който се реализира от Българска платформа за международно развитие (БПМР) с финансовата подкрепа на Европейската комисия във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 1 септември 2018 г.

  За контакт: bgpresidencyeu@bpid.eu

 Източник: Конкурс “Журналистика за развитие”

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в конкурса. За повече информация се обърнете към посочената изпращаща организация.