Катя Кирова – Еразъм+ проектите промениха живота ми

Привет! Името ми е Катя Кирова, родена и израстнала в град Варна, от три години се помествам в столицата и уча английска филология в така наречения най-добър и елитен университет в България. На 21 години мога да кажа, че притежавам широко чувство за хумор, заразяваща енергия и жажда за приключения.

Една моя изключителна приятелка, от която честно черпя вдъхновение, ми прати линк към обмен, поместен в YOUTHub сайта,

с думите: „Кандидатствай!!!“.

Отворих, прочетох за какво става въпрос и без никаква представа в какво се забърквам кандидатсвах. Пък те взеха, че ме одобриха. Оттогава нататък нещата в живота ми се случват по този начин – неочаквано. Признавам пред себе си и пред света, че това беше най-хубавото, прекрасно, изключително, вдъхновяващо, мотивиращо нещо, което ми се е случвало. Проектът беше озаглавен “Care to Communicate”  и за първи път осъзнах колко красиви същества могат да бъдат хората. Създадох прекрасни доживотни приятелства, научих се на толкова много неща и се забавлявах!

Нещо подобно се случи и с втория проект, в който участвах. Темата и програмата бяха подобни, но изживяването – тотално различно! Има толкова красота в света, в природата и в сърцата на хората, човек просто трябва да си отвори очите, за да ги забележи. След тези две случки, осъзнах две много важни неща за себе си – най-жива се чувствам, когато провеждам смислени разговори, и искам да помагам на хората. Знам, че сега, когато мирогледът ми е по-широк, ще ми се отворят повече врати към възможности и ще ми се случват повече хубави неща. Те едно по едно започват да се случват – вече съм стажант там, откъде всичко започна! Ще продължавам да се уча и развивам, и знам, че всеки избор, който правя, е крачка към успеха.