Nebo или какви ги върши Михаела из щатите

Здравейте от Nebo в Атланта, Джорджия!

Тук съм за 1 седмица (17 – 23 септември 2018 г.) в рамките на програма за обмен (Professional Fellows On-Demand Program), финансирана от американското правителство и организирана от DigiComNet, където подобрявам уменията си, свързани с дигиталната комуникация (ако това нищо не ви говори, представете си дигитален маркетинг) като част от работата ми в YOUTHub.

Разказвам за престоя си в Nebo, докато съм все още тук по време на тази така кратка, но интензивна учебна визита/стаж. В рамките на следващите 2-3 публикации, ще описвам случващото се около мен, за да може да черпите информация, а надявам се и вдъхновение. Ще се радвам да откриете нещо ценно за себе си и/или вашата работа. Очаквам и обратна връзка, в случай че нещо наистина ви заинтригува и бихте искали да научите повече. За контакт с мен: michaela@youthub.bg

Ден 1

Nebo (или Нибо), разходка из пространството & запознанство с колегите.

Nebo fellowship

Ах, първи ден…. Не може да се отрече, че това е най-стресиращата част от всяко ново начинание. Никога не знаеш какво да очакваш, но тръгваш с очаквания. И нека бъдем честни – това пък води до известна доза разочарование. Общо взето винаги има притеснение, малка доза тревога, но и вълнение.

И ето ме тук, първи ден на работа в Атланта в Nebo. Съвсем очаквано, работният ден мина доста бързо в разходка из пространството, запознанвто с колегите и кратко ориентиране в работните процеси:

За Nebo

Компанията е създадена през 2004 година като маркетингова агенция, която се самоопределя като 

A Human-Centered Agency Built for the Digital Age

Със своята мисия и ценности компанията постоянно се разраства като към днешна дата са назначени 80+ служители, а обявените свободни позиции никога не слизат от сайта.

Нибо предлага затворен цикъл от услуги, свързани с дигитален маркетинг като Analytics, Research & StrategyBranding & MessagingContent MarketingCreative & Design и други.

За повече информация за Nebo, натиснете тук.

Работното пространство

Едно от най-впечатляващите неща в Nebo е работното пространство. Не ти трябва повече от ден, за да разбереш, че то е и една от причините служителите да се чувстват като у дома си и дори да остават с удоволствие след края на нормалния 8-часов работен ден, за да довършат някоя задача или да побъбрят с колеги. Пространството представлява голямо модерно помещение с обособени части. Разполага с напълно оборудвана кухня и 2 отделни работни пространства, 6 помещения за срещи, място за събития. За удобство на служителите има 3 тихи къта с дивани и кресла, а пък ако някой има нужда от малко движение, на разположение са 4 велоаргометъра с място за лаптоп.

Работа в Nebo

И ако работното пространство може да създава първото впечатление за работа тук, то това, което идва на следващо място е организационната култура. Спокойствие, взаимно уважение и отдаденост са част от ценностната система на всеки служител тук. Неотречимо, подобна обстановката въздейства вдъхновяващо за работа, а взаимоотношения от такъв род създават по-добра продуктивност и удовлетвореност. И наистина е трудно да не се впечатлиш от това, което виждаш тук. Всеки от нас в един или друг момент от живота си е попадал на работно място, на което се е чувствал неудовлетворен. Не, че искам да се оплаквам, но това е моята реалност на постоянната ми работа и трудно бих могла да забравя взаимоотношенията, които виждам тук. 🙂

Останете с мен в следващите дни, когато ще разкажа повече за организацията на работа и ще споделя съветите, които научих тук. Част от темите, които те включват са: user experience, email marketing, SEO, social media, content marketing, paid media и други.

До скоро!

Михаела