8-месечен ЕДС проект от 15 януари 2019 г. в Нормандия, Франция

ЕДС доброволецът може да участват в много проекти в MJC, включително социални, образователни и културни дейности.

място на провеждане Място: Elbeuf, Франция

период на провеждане  Период на провеждане: 15 януари 2019г.-15 септември 2019г.

Изпращаща организация: MJC

Посрещаща организация: CVS Bulgaria

Цели на проекта:

Основната цел на MJC е развитието на активно гражданство на младите хора и възрастните чрез осъществяване на социални и културни дейности, включително в областта на отдиха, развлеченията и спорта, образование и превенция. Имат много проекти за работа с различни хора от обществото: деца, млади хора и възрастни. Имат различни дейности с образователни, културни или социални цели. Имат няколко образователни дейности за мигранти (уроци по френски език, насърчаване на социалното и професионално приобщаване). Целта е да се работи за включване в обществения живот. Работят със училища, за да помогнат  учениците в официалната им образователна работа и да свържат учителите и семейството. Организират културни дейности за семейства с по-малко възможности. Също така работят с млади хора, организират се много действия за подкрепа на техните проекти и валоризация на инициативите. Подкрепя се ангажираността на младите хора в местните дейности. Имат значителен опит в областта на младежката работа и подпомагане към много млади хора в много различни проекти: социални, културни, образователни и професионални. Повечето от дейностите засягат ангажираността на младите хора и ги подкрепят в процеса на автономия.

 Профил на участниците:

  • Желание да работи по темата на миграцията и с младежи
  • Желание да се интегрира активно в проекта и в общността
  • Лична мотивация и позитивен дух
  • Личен принос към проекта – идеи и предложения за дейности и обогатяване на проекта
  • Гъвкавост, готовност за работа като част от екипа / групата
  • Желание да научи нови неща
  • Лесно приспособяващ се, общителен
  • Основни познания по френски език са препоръчителни, но не и задължителни

Настаняването ще бъде в апартамент заедно с другите доброволци, като доброволецът ще има самостоятелна стая. Апартаментът има общи помещения за живеене и кухня. Стажанти от MJC също ще бъдaт настанени в апратмента, което ще насърчи контактите с френската младеж.

 Повече информация може да намерите тук .

 Такса за участие:

Доброволците ще могат да си приготвят храна, като се осигуряват по 7 евро на ден за храна и джобни пари от 180 € на месец. Настаняването ще бъде на разумно разстояние от центъра на MJC, осигурена ще е месечна карта за пътуване в цялата метрополия на «Rouen Normandy», като ще имат достъп до забавление, пазаруване, съоръжения за отдих или спорт.

Тази възможност се финансира в рамките на програма Еразъм+.

 За да кандидатствате изпратете автoбиография и мотивацонно писмо на английски език до longterm@cvs-bg.org. 

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 19 декември 2018 г.

Нов краен срок: преди 7 януари 2019г

  За контакт: longterm@cvs-bg.org

 Източник: CVS Bulgaria

 YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в проекта. За повече информация се обърнете към посочената изпращаща организация.