Бъди част от Националния отбор по дебати 2019

Търсят осем силно мотивирани гимназисти от цялата страна, които да представят България на международно състезание по дебати в Европа

Организатор: Асоциация дебати и Фондация BEST (Bulgarian English Speech and Debate Tournaments)

Националният отбор ще премине през интензивна подготовка по дебати с опитни треньори, след което ще се включи в престижно международно състезание по дебати в чужбина.

Сред успехите на отборите през изминалите две години се нареждат класиране на осминафинал през 2017 г. и четвъртфинал през 2018 г. на Heart of Europe Debating Tournament и участие на Световното първенство по дебати за ученици през 2018 г.

  Селекцията за националния отбор ще се проведе в три части, като членове на миналогодишния национален отбор, които все още са ученици, както и финалистите от национални състезания по дебати за ученици за учебната 2017/2018 г. (Националното ученическо състезание на Асоциация дебати България и Националния турнир на фондация BEST) ще бъдат поканени директно на последния етап.

 Всички останали (независимо от предишния опит в дебати или липсата на такъв) могат да кандидатстват по следната процедура:

 1. Онлайн кандидатстване:
  За да кандидатствате е необходимо да изпратите до nationaldebateteam@debate.bg:

  • Видео със записана утвърждаваща реч с дължина до 8 минути на английски език на тема: This house believes that the government should ban hate speech.
   Речта си може да изпратите като видео файл през която и да е платформа за споделяне на файлове (напр. Google Drive, WeTransfer), както и да я качите в сайт за споделяне на видеоклипове (напр. YouTube).
  • Мотивационно писмо с дължина около една страница, на английски език
   Насочващ въпрос: Why do you want to be a member of the National Debate Team and how would you contribute to the team if you are selected?
 2. 5 – 15 януари 2019 г.: Интервю (само за селектираните след част първа кандидати)
 3. 22 -24  февруари 2019 г.: финална селекция на живо в София

 Подробна информация за процедурата за кандидатстване може да намерите тук.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 23 декември 2018 г.

  За контакт: nationaldebateteam@debate.bg.

 Източник: BDA

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници . За повече информация се обърнете към посочената организация.