Мултикултурни сандвичи: Едно странно приключение в Омен

Последният проект, в който взеха участие български участници и YOUTHub беше партньор се казва Creative Community. Младежкият обмен се проведе в Холандия от 21 до 30 ноември. Ето какво имат да ви споделят Деси, Рокси, Тишо, Искрен, Анжи и Миро.


Приключнеско, лудо, странно… За половината от нас беше първият младежки обмен и единственото което можем да кажем е “УАУ”. Беше безценно преживяване което протече по следният начин …

Първо си хврълен в непознатата студена Холандия. Вятарът е толкова студен, че не си сигурен дали ще оцелееш до къщата Olde Vehte. Толкова променливо време те кара да се замислиш “Наистина ли искам да го направя това?”, но по-късно се преобразува във “Взех ли най-топлите си дрехи?”
С изминаването на дните тези въпроси бяха изоставени, но тези които останаха бяха “Какво ти беше името, пак?” и “От къде беше?’

Предполагам, че главното нещо, което ни сближи и ни създаде като общество беше със сигурност храната… Тези сандвичи бяха в корена да бъдем все по-креативни и ни сближиха. Страстта… да ядеш нещо различно и липсата на такова ни накара да създадем културен полунпощ – където ядяхме всичко, което носехме от домовете си.

Освен хубавата храна, мултикултурното общество беше НАЙ-ДОБРАТА част от всичко. Да чуеш другите да говорят на собствените си езици, да правят всичко по своя начин, да се забавляват заедно и още толкова много… Главното нещо което научих от това преживяване?

Нужно е само да бъдеш себе си, да правиш каквото обичаш и да следваш мечтите си. Това може да е суперсилата, която всички търсят.

Жалко е, че това приключение трябва да приключи толкова скоро след началото си. Ние сме толкова благодарни, че имахме възможността да се запознаем и да работим с всички тези невероятни хора и се сближихме с тях и със сигурност ще ни липсват занапред.

Краят е близо и онова носталгично чувство скоро ще удари, но гледаме напред към бъдещето, да видим това чудесно общество отново. Надяваме се пътищата ни да се пресекат по-рано, отколкото си мислим. Кой знае, може да направим наш проект.

Ще се видим скоро някъде на по-топло, с исктинска храна и слънчево време.

Благодарим за преживяването!

Бълггарският отбор,
29.11.2018