Програма за обучители по въпросите за гражданството “Education on Europe”

Цели на програмата: да създаде, изпробва и оцени нови подходи, за да направи европейската интеграция и политиката на ЕС по-достъпна за учащите. Тя насърчава създаването на нови концепции за достигане до младите хора, които обикновено не са включени в европейското политическо мислене.

Организатор: Robert Bosch Stiftung

 Програмата е отворена за преподаватели по гражданство от всички европейски страни и се състои от три последователни фази:

  • Етап I е едногодишна схема за изграждане на капацитет за 15 практикуващи в областта на гражданското образование, които вече работят по европейски въпроси или са заинтересовани от това. Тя включва четири семинара, по време на които участниците споделят своя опит, учат се от експерти и създават нови идеи. В основата на тази фаза стои един въпрос: Как да направим европейските въпроси по-достъпни за младите хора с малък афинитет към Европа?
  • Фаза II започва с конкурс, в който най-обещаващите идеи, разработени във фаза I, ще бъдат наградени с грант за пилотен проект.
  • Фаза III обединява отново всички участници, за да оценят опита и поуките от пилотните проекти. Ще бъдат споделени както успехите, така и неуспехите, за да се направят изводи за появата на концепции за гражданско образование, способни да направят европейската политика достъпна за всички млади хора. Резултатите ще бъдат събрани в публикация.

 Разберете повече за възмозжността в Поканата за кандидатстване

 Повече информация може да намерите тук.

 За да кандидатствате, попълнете апликационната форма

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 28 януари 2019 г.

  За контакт: Jacob Düringer, jacob.dueringer@bosch-stiftung.de

 Източник: Robert Bosch Stiftung

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в програмата. За повече информация се обърнете към посочената организация.