Дария Стоянова: За любовта към далечното и незаменимостта на родното

Здравейте! Казвам се Дария и съм на 21 години, родом от Бургас, но в момента живея в един от най-зелените градове на Обединеното кралство, Шефилд.

Преместих се тук за да започна висшето си образование по една дисциплина, която ме заведе и много по далече от Острова, а именно Кореистика. Като студент на Факултета по Югоизточни филологии на Университета на Шефилд, имах възможността да прекарам една прекрасна година в космополитния Сеул и вече мечтая да се завърна. Но преди това ще трябва да завърша бакалавъра си тук, и да усъвършенствам още знанията си по корейски, а и по под-специализацията ми- японски.

Тези два езика също така изпълват и свободното ми време, защото някои от любимите ми певци, актъори и предавания, са, може би както всички Вие вече сте познали, дело на Южна Корея и Япония. Една от главните ми мотивации да започна да изучавам езиците и културата на тези две страни беше желанието да споделя повече от моите обичани неща с българската аудитория, която мисля, няма достатъчно шансове да се докосне до Далечния Изток.

Може би се питате как точно един млад човек, който в момента е далеч от България, е намерил и се е заинтересовал от YOUTHub. Истината беше, че имах огромен късмет що се отнася до намирането на тази прекрасна платформа в точното време. Вече съм предпоследна година в университета и като всеки в тази позиция съм разтревожена за бъдеще си. Това и ме подтикна да започна да търся позиции и стажове, с които да мога да натрупам кариерен опит. Радвам се да кажа, че съм един от студентските представители на моя факултет, но към момента, в който попаднах на YOUTHub, аз търсех нещо повече и исках да запълня свободно си време с дейности, които биха подпомогнали по някакъв начин моята родна България. Така и успях да намеря това невероятно място, създадено от Михаела и Мадлен, само дни преди осмият сезон на стажантската програма на сайта да стартира. Не можех да повярвам на късмета си, когато видях обявата, и веднага се реших да кандидатствам, защото дори и да знаех за сайта от доста кратко време, бях безкрайно впечатлена от ефективността и подредеността на YOUTHub, както и от невероятното разнообразие от възможности, които тази платформа събира.

И ето ме тук, близо месец по-късно, горда да кажа, че вече и аз ще мога да бъда част от тази прекрасна инициатива. Разговорът ми с двете прекрасни нейни създателки затвърди мнението ми, че колкото и надалече да отидеш, до каквито и екзотични култури да се докоснеш, в крайна сметка нищо не носи толкова голямо удовлетворение, колкото това да знаеш, че за теб ще се намери място и безкрайни възможности точно там, откъдето си започнал.

Откривам 2019 година с предизвикателството да се справя добре по време на моя първи дистанционен стаж! Затова съветвам и Вас да не се страхувате, а стремглаво да направите първата крачка, към приключението, за което винаги сте мечтали.