Елена Иванова: Осмелявайте се и предизвиквайте себе си всеки ден

Привет на всички и от мен, Ели. Ще започна с това, че съм на 20 години, и съм родена в малкия и китен град Ловеч, а в момента съм студентка в Американския университет в България в Благоевград, където уча Политика и международни отношения, както и Бизнес администрация. Вече втора година имам радостта да бъда част от общността на АУБГ и съм щастлива, че съм намерила своето място и среда, която ти дава мотивация да се развиваш и да постигаш целите си. Животът на кампуса е едновременно динамичен и изпълнен с възможности, но и изключително социален и предразполагащ към създаването на нови запознанства и истински приятелства. Допада ми, че освен интерактивната форма на обучение, тук постоянно се организират нови събития, провеждат се конференции, идват гости-говорители и студенти от цялата страна, които участват в различни езикови, бизнес и ИТ състезания.

Тази година се присъединих към  студентския клуб  към университета StartUP@Blagoevgrad, който организира събития с цел насърчаване на предприемаческия дух в младите хора, и помагам с това да се свързвам с ментори и говорители, които да взимат участие в нашия StartUP Weekend и конференция. Съвсем честно мога да кажа, че членството в клуба ми е донесло много позитивни емоции и полезни знания, както и много удовлетвореност от това да видя как общите ни усилия и креативни идеи се превръщат в успешна  реалност.  Освен това съм се захванала и с това да бъда помощник-преподавател в Центъра по писане, където се опитвам да улесня живота на студентите, които не са точно любители на писането на есета и проучвания, като им помагам да редактират, структурират и подобрят своите произведения.

Нещо друго интересно за мен е, че по време на гимназиалното ми обучение прекарах една незабравима година в Щатите по програмата за културен и академичен обмен  Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study. Имах късмета да попадна в най-страхотното и щуро приемно семейство в щата Колорадо, с което прекарахме една година изпълнена със забавление, пътуване и „опознаване на Американската култура”. Това преживяване оказа голямо влияние върху бъдещите ми решения относно това, какво искам да уча и с какво искам да се занимавам, тъй като бях свидетел на това колко по-различен и интересен е животът в една интернационална среда, където, срещайки хора от различни култури,  можеш да научиш толкова много неща за света, а и за теб самия.

Като цяло, бих се описала като позитивен, спокоен и целенасочен човек, който много цени приятелите и семейството си. Прекарвам свободното си време (въпреки че, като се замисля, то не е много) в компанията на приятели, придружена от чаша ароматно кафе или вино, а също така се старая да спортувам от време на време и да следя новините и събитията, случващи се по света.  За мен е важно освен да съм в добро настроение и да се забавлявам,  всеки ден да работя върху своите умения и знания и да се интересувам от бъдещи възможности за развитие. Поради тази причина от доста време следя публикациите за стажове и семинари на YOUTHub,  като за платформата за пръв път научих на едно обучение през 2016г. Реших да стажувам в YOUTHub,  защото за мен това е шанс да обогатя знанията и уменията  си и да допринеса за тази прекрасна кауза, така че и други млади хора да имат възможността да се възползват от предоставените на платформата обяви за личностно развитие. Ние, младите трябва да знаем, че навсякъде около нас дебнат невероятни възможности, а ние просто трябва да се престрашим и да поемем едно малко предизвикателство, което може да ни доведе до нещо доста по-голямо и значимо.