Младежки обмен “Plant a Tree, Grow Hope” във Виго, Испания, 19 – 27 май 2019 г.

Търсят се 1 групов лидер и 5 младежи

място на провеждане Място: Виго, Испания

период на провеждане  Период на провеждане:

 • Предварителна среща (APV) – 5 – 7 април 2019 г.
 • Младежки обмен – 19 – 27 май 2019 г.

Изпращаща организация: YOUTHub

Посрещаща организация: Ecolectivo

Цели на проекта:

Младежкият обмен “Plant a Tree, Grow Hope” ще събере 30 участници от България, Румъния, Гърция, Македония и Испания в едно много специално място в северозападната част на Испания, наречено Галиция, близо до Атлантическия океан, където ще засадим с автохтонни и плодни дръвчета увредената зона на град Виго, собственост на местната общност, за може да се развие годна за ядене гора, като същевременно се създаде междукултурна, устойчива и организирана общност чрез общи усилия и активно участие.

Профил на груповия лидер: възраст между 20 и 40 години, опит в сферата устойчивото развитие, предимство е опит в работа с младежи.

Груповият лидер трябва да може да вземе участие в предварителната среща през април и младежкия обмен през май.

Профил на участниците:

 • Младежи на възраст между 18 и 30 години, които могат да комуникират на английски език
 • С интерес към устойчивия начин на живот и неговото прилагане в ежедневието
 • Отговорни и ангажирани към дейностите от проекта (преди, по време и след него)
 • Със сериозна мотивация да изживият този красив, предизвикателен и междукултурен опит
 • Приоритет ще бъде даван на:
  • младежи от селски райони
  • младежи, които не са напускали страната
  • безработни
  • хора с по-малко възможности (културни различия, здравословни проблеми, социални пречки, мигранти, географски и/или икономически пречки  или образователни затруднения)

Настаняването ще бъде в палатки с матраци, а за хората със специални нужди има осигурени и легла в къща. Необходимо е да се носят спални чували. Храната ще бъде екологично чиста от местно производство – вегетарианска и веганска.

Прочетете инфо пак-а за подробна информация относно проекта, настаняването и др.

Такса за участие: 30 лв към изпращащата организация

Тази възможност се финансира в рамките на програма Еразъм+. Всички разходи за настаняване и храна са покрити. Участниците сами закупуват самолетните си билети до мястото на провеждане на обмена. Разходите за транспорт ще бъдат възстановявани до 360 евро на човек.

 За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Препоръчваме ви да си отделите достатъчно време за попълването й. Не забравяйте, че отговорите (мотивация, интереси, положение) ще са основния критерий за селекция.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 1 март 2019 г. за групов лидер и 15 март 2019 г. за младежкия обмен.

Резултатите от селекцията за участниците в обмена ще бъдат изпратени по мейл до 25 март. Моля проверявайте и спам кутията в пощата си.

 За контакт: office@youthub.bg