Oбучение в Space Camp Turkey в Измир, Турция

Обучението е с продължителност една седмица и се провежда изцяло на английски език от специално подготвени обучители и специалисти

място на провеждане Място: Измир, Турция

период на провеждане  Период на провеждане: Датите за обучението тази година са: 30 юни-6 юли 2019 г.; 14-20 юли 2019 г.;
18-24 август 2019 г

Организатори: Център за творческо обучение и Space Camp Turkey 

Какво е Space Camp Turkey:

Космическият и научен център за обучение Space Camp Turkey се съсредоточава главно върху мотивирането на млади хора от цял ​​свят да преследват кариера в областта на науката, математиката и технологиите. Чрез интерактивни симулации, свързани с Космоса, както младежите, така и възрастните развиват умения за работа в екип, подобравят комуникацията помежду си и възпитават лидерски качества у себе си в динамична и забавна среда. Участниците обличат скафандри, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка, проектират колония на Марс. След преминаване на програмите участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

Всяка година Център за творческо обучение организира конкурс за есе или видео есе по спуснати теми и възнаграждава с пълни и частични стипендии за Space Camp Turkey най-отличилите се деца и младежи въз основа на изпратените от тях есета.

 Профил на участниците:

  • деца и младежи на възраст от 9 до 15 години
  • с добри познания по английски език
  • да размишляват, да демонстрират запознатост, да покажат отношение към проблемите на света и да бъдат себе си

Повече информация може да намерите тук.

 Такса за участие:

Център за творческо обучение предоставя пълни и частични стипендии за най-добрите есета и видео есета в конкурса, като една пълна стипендия покрива изцяло таксата за участие и е в размер на $1250. Освен пълна участниците могат да спечелят и частична стипендия от 50% или 25%, които проценти съответно се приспадат от таксата за участие.

За да кандидатствате, подгответе есе или видео есе на една от темите и попълнете формуляра за участие:

1. Промени ли NASA света за 60 години?
2. Екзопланетите – Нови светове
3. Изненада! Аз съм извънземно!

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 28 февруари 2019 г.

   За контакт: 02 408 03  26, spacecamp@cct.bg

 

 Източник: Space Camp Turkey

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в обучението. За повече информация се обърнете към посочения организатор.