Вяра Мишева – Моят път към YOUTHub

Здравейте на всички!

Казвам се Вяра и съм на 19 години. От няколко месеца съм студентка и уча политология във Freie Universität Berlin. От 1 февруари съм вече част от екипа на YOUTHub и като стажантка ще отговарям за подготовката и публикуването на постовете и поддържането на сайта.

Нека първо разкажа за това как изобщо се стигна дотук. Някъде преди две години открих YOUTHub, когато видях една обява за обмен във Фейсбук, споделена от организацията. Оттам цъкнах върху линка и той ме отведе към един нов свят на възможности, който изобщо не можех и да предполагам, че съществува. Та от този момент толкова се зарибих, че исках да отида на всеки обмен или обучение, което излизаше в сайта (пращането на мотивационни писма и попълването на апликационни форми вече ми е нещо като хоби). А в сайта на YOUTHub влизам всеки ден, точно както проверявам новините или пък времето.

И тъй като YOUTHub доста ми е помогнал да намирам полезни възможности за това как да се развивам като личност, реших, че искам да разбера какво е да си от другата страна и да помогна обратно на YOUTHub да се доразвива като организация.

На интервюто ми с Мадлен и Михаела, които са главните действащи лица зад организацията, те ми разказаха подробно за тяхната основна кауза – как възможностите за професионално и личностно развитие трябва да достигат до колкото се може повече млади хора. След интервюто бях напълно убедена, че тяхната кауза има смисъл и искам да бъда член на семейството на YOUTHub .

Като вече част от екипа на организацията, виждам, че от подобен стаж могат да се научат единствено нови неща – дали ще е как се работи с WordPress, Trello и Google Analytics, нови познания за направителствения сектор и как функционира една организация, или пък информация за някой интересен конкурс за есе (ама не като този, дето наскоро стана известен) – плюсовете са безкрайно много.

Така че причина за кандидатстването ми за стажа беше и собственото ми желание да придобия повече практически умения и знания, които в моята специалност изучавам само като теория. А и все пак академичното образование изисква някаква инициатива у студента и на всички ни е ясно, че СV-тата не се пишат сами.

Затова засега от мен обявите, а от вас – успешно изпратените апликационни форми и участието. 😉