5 причини да се абонираш за бюлетина на YOUTHub

Здравейте, казвам се Симеон, на 22 години съм и уча в Берлин. В следващите няколко реда ще ви разкажа как един мой приятел ми помогна в тежък момент като ми изпрати статия от (напълно непознатата по това време за мен платформа) youthub.bg. Спомням си много добре дните след 20-тия си рожден ден. Беше средата на лято 2017, а аз горях от желание да направя нещо ново с живота си. Това време беше много трудно за мен, бях се скарал с повечето си приятели и като цяло не получавах много предложения за излизане. Само 2 месеца по-късно се чувствах прероден, с много нови приятели, а вътре в мен кипеше мотивация да завърша всичките си задачи в университета и в работа. Преобразяващият момент за мен беше първият ми проект по “Еразъм+”, където успях да изляза извън зоната си на комфорт, да работя с нови хора и най-важното: да се чувствам отново пълноценен и щастлив. Всичко това се случи след като получих линк към youthub.bg. В сайта прочетох всичко, което ме интересуваше относно гореспоменатия проект по “Еразъм+”. До края на година успях дори да се включа в стажантската програма на организацията и да видя как се върши работата отвътре (Spoiler alert: Никак не е лесно и безкрайно много уважавам хората, които ежедневно качват нови възможности и събития на платформата).

Но стига толкова за мен. Нека се опитам да отговоря на въпроса “Защо трябва да се абонираш за бюлетина на youthub.bg и да следиш ежеседмично сайта им?”

Пет причини да се абонирате за бюлетина

и да посещавате сайта на youthub.bg

 1. Възможности безкрай
  На сайта можеш да намериш почти всичко, което може да интересува един мотивиран младеж. Независимо дали си търсиш
  стаж в някое НПО или компания, или искаш да посетиш някой семинар, обучение или обмен. А, ако току що що си се върнал от любимия ти “Еразъм+” проект и вече нямаш търпение да си намериш следващ – разгледай “Обявите за младежи” – там ще намериш нови предложения ежедневно.
 2. Еразъм истории
  Ако все още се колебаееш дали включването ти в младежки проект е добра идеш, то в блога може да намериш разкази на хора, които вече са взели участие в младежки проекти и да получиш повече информация.
 3. YOUTHub Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО
  Екипът на организацията работи безкористно всеки ден, за да можеш ти и всички младежи в България да получават цялата информация, необходима за тяхното личностно и професионално развитие.
 4. Навигация
  youthub.bg е една от най-подредените платформи, който някога съм използвал. Във всяка статия може да намерите кратко, точно и ясно отговор на въпроси относно различни проекти.
  Например: “ Кога е крайният срок за кандидатстване?” или “Какви са изискванията към кандидатите?”.
 5. Календар
  На последно място, но не по важност съм оставил най-полезната опция –
  Календара. Изключително удобен за ползване, на него са отбелязани датите и крайните срокове за всички събития , публикувани в youthub.bg

Какво чакаш?! Всичко, което се изисква от теб е да се регистрираш за бюлетина, след това да прегледаш сегашните обяви. Необходимо е да отделиш точно 5 минути, докато си пиеш сутрешното си кафе!