Конкурс за есе “Представям си утре…”

Студентите трябва да представят в есетата си своята визия за “утрешния ден”

Организатор: Фондация „Добрите дела Волонтайм“

Цели на конкурса:

“Представям си утре…” е тема на есе, по която учащи в университети от цялата страна да пишат. Целта е да се даде възможност на студентите да използват силата на словото и да предадат посланието си към повече хора от обществото, които да ги последват и станат техни съмишленици. Идеята е участниците в конкурса да използват грамотно българското слово, чрез което да представят своята визия за „утрешния ден…“, колкото и абстрактна да е тя. Представата на студентите за бъдещето като причина и предпоставка за действие за постигане на целите утре. Да обрисуват словесно своята представа за стремежите и ценностите, които ще властват в бита ни. Да изградят своеобразна прогноза за състоянието на обществото. Да усетим пулса на поколението, което ще ни води…

Изисквания към кандидатите:

  • настоящи студенти (бакалавър или магистър)
  • всеки може да участва само с една литературна творба в рамките на конкурса
  • творбата трябва да е оригинална

Повече информация може да намерите тук.

Получените есета, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат публикувани на www.volontime.com/articles. Под всяко публикувано есе ще има бутон за харесване, от където творбата може да получи одобрение.

Ще бъдат наградени най-хубавите творби. Три от тях ще са избрани от журито, а една награда ще получи творбата с най-много харесвания на сайта на фондация „Добрите дела Волонтайм“. Наградите ще бъдат на стойност: 300 лв., 200 лв., 100 лв. , съответно за първо, второ и трето място, а за творбата, която има най-много харесвания на платформата, ще е на стойност 200 лв.

За да кандидатствате, изпратете творбата си и попълнената форма за съгласие на foundation@volontime.com

 Краен срок за кандидатстване: 10 май 2019 г.

За контакт: Габриела Пресолска и Биляна Грозева ; +359 883 452 088 / +359 898 439 620; foundation@volontime.com

Източник: Фондация „Добрите дела Волонтайм“

YOUTHub не носи отговорност за подбора на победители в конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.