Национален конкурс „Млади таланти” за иновативни проекти, 15 -17 април 2019 г.

Конкурсът  „Млади таланти” насърчава ученици и студенти, притежаващи потенциал и проявяващи интерес към наука и към провеждането на научни изследвания и иновации. Класиралите се на първите три места участници в националния конкурс представят България на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS).

период на провеждане Период на провеждане: 15 -17 април 2019 г.

Организатор: Министерството на образованието и науката 

Участниците в конкурса трябва да са студенти или ученици.

Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Награди:

  • За участието си в двата конкурса – „Млади таланти” и Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), победителите ще получат парична награда в размер на по 1 500 лв. на проект.
  • Три проекта получават право на участие в Световното младежко научно изложение EXPO Science Europe 2019 г., което ще се проведе през месец септември 2019 г. в гр. Абу Даби, ОАЕ.
  • Три проекта получават поощрителни парични награди по 1 000 лв..

За да участвате, подгответе научноизследователски и иновативен проект в една от следните категории: биология, химия, информатика, инженерни науки, материалознание, математика, медицина, физика, социални и хуманитарни науки и екология, и го изпратете на имейл адрес vesela.vasileva@mon.bg.
краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 29 март 2019 г.

 За контакт: vesela.vasileva@mon.bg

Източник: Списание Българска Наука

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.