Девети Софийски фестивал на науката в София Тех Парк, 9 до 12 май 2019 г.

Ще се разгледат разнообразни теми от морското дъно до първия град на Луната, странни земетресения, виртуална реалност, еволюция на езика, психология на пристрастяването, животът преди и след Земята.

Място: София Тех Парк

период на провеждане Период на провеждане:  9 до 12 май 2019 г.

Организатор: Британски съвет

Повече за фестивала:

Тази година задаваме нови въпроси и изследваме дори повече идеи от преди. Фестивалната програма обръща специално внимание на личности и събития, чиито годишнини отбелязваме през 2019 г. и които силно са повлияли развитието на науката – от Леонардо да Винчи и първата околосветска експедиция на Магелан и Елкано през кацането на Луната до създаването на Периодичната система на химичните елементи, на БАН и Международния астрономически съюз.
Изложби ще напомнят за богатството на света – от дълбините на морските води до безкрая на Космоса, от редките химични елементи до науката, която ангажира посредством изкуство.
Новост е зоната „Направи си сам“, където деца и подрастващи ще работят с технологии, ще създават и изследват. С повече събития с вход свободен, всеки ще има възможност да научи нещо ново или да си припомни забравено старо.

Повече информация за фестивала може да намерите тук.

 Такса за участие:

Билети може да закупите онлайн, от офиса на Британски съвет в София на ул. Кракра 7 или по време на самия фестивал, от щанд Информация. Предлагат се намаления за групово закупуване на билети.

Краен срок за закупуване на билети: 9 май 2019 г.

За контакт: Може да се свържете с организаторите тук.

Източник: Софийски фестивал на науката 2019

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници във фестивала. За повече информация се обърнете към посочения организатор.