Едногодишно доброволчество към общинска информационна служба в Кремона, Италия от септември 2019 г.

Сдружение ЗА ТЕБ търси 1 доброволец за дългорсочен проект по програма Европейски корпус за солидарност в Кремона, Италия.

място на провеждане Място: Кремона, Италия

период на провеждане Период на провеждане: 1 година от септември 2019 г.

Изпращаща организация: Сдружение “За теб”

Projects and Resources Service е офис, който работи в кооперация с общината в Кремона и подкрепя осъществяванеto на различни партньорства и проекти на местно, национално и Европейско ниво.Организацията разпространява информация за възможностите за младите хора и сдруженията (програми и дейности като Европейски корпус за солидарност, Еразъм +, мобилност за младежки работници, младежки обмени, доброволчесто, Европа за гражданите, предложения за проекти в региона Ломбардия, инициативи на частни фондации и др). Също така офисът оказва подкрепа при планиране на проекти. Освен това, екипът на службата се занимава с организиране на събития заедно с други организации в района: Деня на Европа, Ден на доброволеца, Ден на междукултурния диалог, семинари и конференции, информационни дни за регионални, национални и Европейски програми (по-специално за младежта и сдруженията).

Задачи на доброволеца:

  • Мониторинг на официалните канали на Европейския съюз, на италианската държава, на региона Ломбардия;
  • Мониторинг на институционалните уебсайтове за търсене на възможности;
  • Изготвяне и разпространение на брошури и др;
  • Поддържание на профили в социални мрежи;
  • Идентифициране на теми, които могат да бъдат интересни за местната общност, също и на базата на предложенията, идващи от службите на територията, от организациите на гражданските обществото и гражданите;
  • Други

Проектът има за цел да предложи на доброволеца възможност да работи съвместно с професионалисти от персонала и да научи как да подготви проект, да го управлява, да установи и поддържа контакти с всички партньори.

Профил на доброволеца:

Търсят се доброволци, които са динамични, креативни, комуникативни, търпеливи и които знаят какво искат да правят. Кандидатите трябва да са на възраст поне 21 години, да говорят английски и са мотивирани да научат бързо италиански. Организацията иска да посрещне мотивирани хора, които желаят да научат италиански, да работят в екип, гъвкави и креативни. Идеалните кандидати за доброволческата позиция са хора с интересни хобита, със собствени идеи и отворени за различни култури. Желанието да се види и да се направи нещо ново, любопитство към света и други култури са добре дошли.

Подробна информация може да намерите тук.

Тази възможност се финансира в рамките на програма Еразъм+.

За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо на volunteer@foryoubg.org

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 17 април 2019 г.

 За контакт: volunteer@foryoubg.org

Източник: За теб

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в проекта. За повече информация се обърнете към посочената изпращаща организация.