Кандидати за младежко жури на филмовия фестивал във Венеция, 27 август-8 септември 2019 г.

„28 ПЪТИ КИНО“ кани 28 млади киномани (по един участник от всяка държава на Европейския съюз) да се включат като членове на журито в секцията „Giornate degli Autori“ на филмовия фестивал във Венеция през 2019 година!

Място: Венеция, Италия

период на провеждане Период на провеждане: 27 август до 8 септември 2019 г.

Организатор: Europa Cinemas

Цели на проекта:

Идеята на „28 ПЪТИ КИНО” е да събере почитатели на киното, на възраст между 18 и 25 години, от 28-те държави-членки на Европейския съюз, и да ги покани за специално жури в предстоящото 76-о издание на Венецианския кинофестивал през септември 2019 година. Основната цел е промоция на общите ценности и културно многообразие чрез киното сред младите хора.

Изисквания към кандидатите:

  • Киномани на възраст между 18 и 25 години
  •  Необходимо е отлично владеене на английски език (четене, писане, говорене) за участие в обсъжданията на филмите с киноспециалисти и колеги
  • Добра подготовка и владеене на писмената реч с цел публикации на ревюта, писане на блог-статии.

Повече информация  може да намерите тук.

Ибраните кандидати ще получат самолетен билет за Венеция и ще бъдат настаненив в Лидо, в непосредствена близост до залите на фестивала. Също така ще получат акредитация, която им осигурява приоритетен достъп до прожекциите на филмите във „Венециански дни”.

За да кандидатствате, изпратете апликационната форма (попълнена онлайн и изпратена в pdf-формат на английски език) на адрес press@siff.bg, с тема VENICE Young Jury 2019. Трябва да бъде изпратено видео селфи на АНГЛИЙСКИ език, с продължителност не повече от 30 секунди, в което кандидатите се представят – как се казват, от кой град и коя държава са. Видеото трябва да е във висока резолюция (Full HD: 1920 x 1080 px), с отличен звук. Започнете видеото с „Киното за мен е…“ Направете го забавно и оригинално!

 Краен срок за кандидатстване: 12 април 2019 г.

За контакт:  press@siff.bg

Източник: Sofia International Film Fest

YOUTHub не носи отговорност за подбора на кандидати за младежко жури. За повече информация се обърнете към посочения организатор.