Конкурс за дизайн на сувенири за Епископската базилика в гр. Пловдив

Участниците в конкурса ще изготвят атрактивни проекти, визуализации и макети на търговски стоки, които ще бъдат предлагани като сувенири в магазина на Епископската базилика.

Място: онлайн конкурс

Организатор: „Академия ГРАДЪТ“ 2019

Цели на конкурса:

Конкурсът има за цел създаване на проекти и визия за търговски продукти, които да бъдат предлагани, като сувенири за продажба на посетителите в магазина в Епископската базилика в Пловдив и да допринасят за популяризиране на този уникален новооткрит обект.

Профил на участниците:

  • Български студенти и млади професионалисти, възпитаници на български и чуждестранни висши училища, в областите: графичен и продуктов дизайн, визуални, приложни и дигитални изкуства и комуникация и фотография
  • Екипи от професионалисти в сферата на продуктовия дизайн без ограничение във възрастта

Всеки участник може да участва с неограничен брой реални макети, предмети, сувенири, дрехи, рисунки, 3D модели, прототипи, които представят идеята му. За да може журито на конкурса да вземе своето решение, е небходимо изброените по-горе макети и др. да бъдат заснети и подредени във файл-табло (изискванията за таблото вижте по-долу). Важно е да изпратите всички файлове в zip формат, наименуван с вашето „име_презиме“.

Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Победителите в конкурса ще получат атрактивни парични награди, като сумата на наградата за първо място е 2 000 лв., за второ място се предлагат 1 500 лв., а за трето 1 000 лв.  Всички участници ще получат достъп до в изложбата, част от церемонията по награждаването, на конкурса, покана за събитията свързани с откриването на Епископската базилика на Филипопол и магазина за сувенири към нея на 26 септември 2019, грамота за участие (изпраща се по мейл, а на отличените се връчва лично на церемонията), а отличените проекти ще бъдат представени в брой 4/2019 на списание ГРАДЪТ.

За да кандидатствате, първо изпратете на имейл gvyanev@thecitymedia.bg попълнена формата за участие в конкурса. А след това трябва да изпратите и своето табло, представящо проекта  (колаж с визуализации и текст) във следните формати:

  1. Формат А2 (420 x 594мм), файл PDF или tiff, CMYK, 300 dpi (принт файл).
  2. Формат до 2500 px на дългата страна (JPEG)  preview на проекта.

Включете и текст, описващ проекта, от 300 до 500 думи, три визуализации от проекта, 72 dpi за публикация на сайта и Facebook, ваша портретна снимка (ще се използва за визитката ви на сайта на конкурса) и кратка информация за Вас: университет, месторабота и др. (кратко резюме).

 Краен срок за кандидатстване: 14 май 2019 г.

За контакт: office@thecitymedia.bg

Източник: BasilicaContest

YOUTHub не носи отговорност за подбора на победители от конкурса. За повече информация се обърнете към посочения организатор.